Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Είναι πια κοινό μυστικό, θα ξαναγοράσουμε το χρέος μας

– Ηχηρή επιβεβαίωση από την Κομισιόν
– Εκπρόσωπος του Ολι Ρεν : Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους βρίσκεται υπό συζήτηση στην ευρωζώνη
– Γ.Παπακωσταντίνου : Καλή ιδέα η επαναγορά των ομολόγων
Μετά από μύριες όσες διαρροές και διαψεύσεις φαίνεται ολοκάθαρα πως θα ακολουθηθεί η λύση της βελούδινης αναδιάρθρωσης με τη μορφή της επαναγοράς του χρέους μας μειωμένο εως και 20%.
 
”Το θέμα της επαναγοράς ελληνικού χρέους είναι μία από τις πολλές ιδέες που βρίσκονται υπό συζήτηση αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη”, δήλωσε με νόημα πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες, ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν.
 
Μάλιστα ο Α.Αλταφάζ, αφού τόνισε πως ο Γ.Παπακωσταντίνου συναντήθηκε στο Νταβός με τον Επίτροπο οικονομίας, Όλι Ρεν, πρόσθεσε εμφατικά ότι αυτήν την περίοδο στην ευρωζώνη βρίσκεται σε εξέλιξη μία συζήτηση σχετικά με την εξεύρεση μιας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
 
Στον ίδιο χρόνο σε δύο συνεντεύξεις του από το Νταβός, ο Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως συζητείται το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικών ομολόγων, με έκπτωση που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση της κυβέρνησης για την επιστροφή της Ελλάδας σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2012.
 
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 
Όταν ρωτήθηκε όμως για το σενάριο επαναγοράς ομολόγων σε τιμή χαμηλότερη της αξίας τους, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε: ” Για να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε χρήματα, κατά συνέπεια είναι μία από τις ιδέες που συζητούνται, όχι επισήμως, …είναι μία ιδέα όμως που χρήζει συζήτησης, όπως και οι υπόλοιπες”.
 
Σύμφωνα μάλισταμε το Market News International, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η πρόταση επαναγοράς ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να συζητηθεί παράλληλα με τις προτάσεις για την επέκταση των κεφαλαίων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του οπλοστασίου του ευρωπαϊκού μηχανισμού.

Διαβάστε επίσης : Μας δίνουν δάνειο για να ξαναγοράσουμε το χρέος μας διέρρευσε στέλεχος της Κομισιόν

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε