Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Είναι τεράστιο, είναι εντυπωσιακό και συγκρατεί χειμάρους…

Είναι τεράστιο, είναι εντυπωσιακό και συγκρατεί χειμάρους…

Eίσοδος ελεύθερη …

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος   (5-5-10) και της επετείου των 2.500 χρόνων από την Μάχη του Μαραθώνα, η ΕΥΔΑΠ,  ανοίγει μετά από χρόνια,   τις πόρτες του Φράγματος του Μαραθώνα,   στο κοινό και διοργανώνει ένα τριήμερο (4-5-10 έως 6-5-10)  δράσεων και εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το περιβάλλον και τους υδατικούς πόρους. 

Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μουσείο του Φράγματος, να δείτε σε βίντεο προβολή την κατασκευή του, να περιηγηθείτε στην υπαίθρια φωτογραφική έκθεση,  για την ιστορία της υδροληψίας της Αθήνας και να παρακολουθήσετε την παράσταση «Μάχη του Μαραθώνα μ.Χ.». 

Ένα θέαμα, χορευτών, ζογκλέρ και αναρριχητών στο Φράγμα, που μας μεταφέρει σε ένα «φανταστικό» μέλλον,  πλήρους λειψυδρίας, όπου «νέοι μαραθωνομάχοι» μονομαχούν, τώρα, για λίγο νερό!
 
Στο τέλος της παράστασης,   θα  κατασκευαστεί  μπροστά στους θεατές ένας σωλήνας 50 μέτρων, με σκοπό να φέρουν νερό,  από την λίμνη προς την χερσαία πλευρά του φράγματος. 

Πρόκειται για μια συμβολική παράσταση,  αφιερωμένη στη συλλογική προσπάθεια,  να ξεπεράσουμε τα φράγματα μέσα μας και να στήσουμε νέους αγωγούς επικοινωνίας μεταξύ μας,  αλλά και με το περιβάλλον γύρω μας.
 Η  είσοδος  είναι ελεύθερη. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε