Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Είπε ναι στο μεσοπρόθεσμο και τώρα απειλείται η ζωή του

Το μεσοπρόθεσμο ειναι νεκροταφείο ονείρων όμως εάν σταματήσει η χρηματοδότηση της χώρας θα μιλάμε για νεκροταφείο ψυχών είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o καθηγητής Πολιτικών Θεσμών και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο “περίπου 40 χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν κηρύξει στάση πληρωμών, έχουν κάνει χρεοστάσιο, όλες καταστράφηκαν στη συνέχεια από απουσία επενδυτικής διάθεσης στις χώρες αυτές. Σε όσους έχουν τη λογική “να τους κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους, επειδή η πτώχευση της Ελλάδας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες και επομένως θα μας τα δώσουν ούτως ή άλλως τα λεφτά ακομη και εάν δεν κάνουμε εμείς κάποιες επώδυνες θυσίες” η απάντηση είναι πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες καθημερινώς αγοράζουν ασφάλιστρα κινδύνου για την πτώχευση της Ελλάδας από αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτό σημαίνει ότι για την Ευρώπη μειώνεται το κόστος της πτώχευσης της Ελλάδας και ενδεχομένως η διατήρησή της τους στοιχίζει περισσότερο. Επίσης η κοινή γνώμη στις ευρωπαϊκές χώρες είναι τόσο πολύ στραμμένη κατά των Ελλήνων και αυτό αυξάνει όλο το πολιτικό κόστος των ξένων κυβερνήσεων για να συνεχίσουν να φορολογούν τους πολίτες τους προκειμένου να συνεχίζεται ο χαμηλότοκος και επισφαλής πολλών ξένων οργανισμών. Ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι οι επιπτώσεις στις ευρωπαϊκές οικονομίες θα είναι μεγαλύτερες από ότι πληρώνουν σήμερα, η πίεση της κοινης γνώμης μπορει να οδηγήσει και εκει περα σε ανορθολογικές κινήσεις. Γι’ αυτούς θα είναι κλυδωνισμός για εμάς όμως θα είναι καταστροφή εάν σταματήσει η χρηματοδότησή μας”.

Και συνεχίζει ο κύριος Θανάσης Διαμαντόπουλος “για να μην υπάρχει παρεξήγηση, γιατί με εμφανίζουν συνεχώς ως οπαδό του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου σχεδίου. Εγώ το μεσοπροθεσμο το παραλληλίζω με μια εγχείρηση επώδυνη, ένα νεκροταφείο ονείρων αλλά η διακοπή της χρηματοδότησης θα είναι νεκροταφείο ψυχών. Δε θα χάσουμε απλώς την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής αλλα θα έρθουμε σε κλίμα χειμώνα του 1941, αν θέλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα. Εχουμε καταληφθεί από έναν παιδισμό και λέμε θα επαναδιαπραγματευτούμε και νομίζουμε οτι ο κοσμος είναι σύμφωνα με τις επιθυμίες μας, όμως ο κόσμος εχει τα όρια του”.

Σχετικά με τις απειλητικές επιστολές που δέχεται κατά της ζωής του ο κύριος Διαμαντόπουλος είπε “δε θέλω να το αναπτύξω αυτο περισσότερο αλλά εκτός από τις επιστολές που δέχομαι υπάρχουν και διάφορα έντυπα και άλλα μέσα που μας αναφέρουν ως προδότες, ανθέλληνες και αυτό συμβάλλει στη στοχοποίηση μας. Καταγγέλονται για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι πρυτάνεις των μεγαλυτέρων πανεπιστημίων, ο έλληνας αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο προεδρος του εθνικού συμβουλίου παιδείας, άνθρωποι που τους ανέθεσε η βουλη τη χάραξη εθνικής πολιτικής, ως προδότες και ανθέλληνες. Τότε ζούμε σε μια κοινωνία παράλογη που εκχώρησε την πνευματική της ηγεσία σε ανθέλληνες και προδοτες. Αναφέρομαι σε κομμάτι του τύπου και όχι σε άλλους χώρους με τους οποίους δε θέλω να ασχοληθώ”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Διαμαντόπουλος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε