Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εισαγγελέας για την αναστολή εφημερίας στο «Αλεξάνδρα»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μετά την ΕΔΕ του υπουργείου Υγείας έρχεται και η εισαγγελική παρέμβαση στο θέμα που προέκυψε με το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και την αιφνιδιαστική διακοπή της εφημερίας λόγω έλλειψης κρεβατιών και υγειονομικού υλικού.

Με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου, η προϊσταμένη εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η κα Ράικου ανέθεσε σε εισαγγελέα να διερευνήσει καταγγελίες για έλλειψη ιατρικού υλικού και κλινών, που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν ίσχυαν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

Ωστόσο, η αρμόδια Α’ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.

Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει. Για την υπόθεση διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και από το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΕΔΕ στο Αλεξάνδρα γιατί σταμάτησαν αναίτια τις εφημερίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε