Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Εισαγγελέας στην ΓΑΔΑ για τον Φωτόπουλο – “Τέλος στα σόου των συνδικαλιστών”, διαμηνύει η κυβέρνηση

Εισαγγελέας στην ΓΑΔΑ για τον Φωτόπουλο – “Τέλος στα σόου των συνδικαλιστών”, διαμηνύει η κυβέρνηση

“Η Ελλάδα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι” είπε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός και αναφερόταν σε όλα αυτά που αναμένεται να προηγηθούν και να ακολουθήσουν την ψήφιση των μέτρων του πακέτου που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του μιλώντας και καλώντας σε καταλήψεις υπηρεσιών και υπουργείων.

Είδαμε την περασμένη εβδομάδα να γίνεται εισβολή στο Πεντάγωνο, απόπειρα εισβολής στην ΓΑΔΑ και χθες βράδυ είδαμε την ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ να θυμάται το χαράτσι και να κάνει κατάληψη στα γραφεία που εκδίδονται οι λογαριασμοί στην Μεσογείων.

Όλα αυτά δεν είναι πρωτόγνωρα. Πρωτόγνωρος είναι ο τρόπος αντίδρασης των αρχών. “Παραστάσεις τέλος”, φέρεται να είπε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος αναφερόμενος στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών σε ημέρες γενικού ξεσηκωμού.

Ο κ.Φωτόπουλος και άλλα 17 στελέχη της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ όχι μόνο συνελήφθησαν, αλλά κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στην ΓΑΔΑ και από εκεί για πρώτη φορά ΔΕΝ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αλλά θα πάει ο εισαγγελέας σ’ εκείνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό γίνεται προκειμένου να μην επαναληφθούν σκηνές όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις με πρωταγωνιστή και πάλι τον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Ευελπίδων.

Η τακτική αυτή δεν φαίνεται να αφορά μόνο τον μαχητικό πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ αλλά και άλλες κατηγορίες συνδικαλιστών. Όπως εκείνοι στο Δρομοκαϊτειο, οι οποίοι συνελήφθησαν την ώρα που έχτιζαν την μια είσοδο του νοσοκομείου. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομες οικοδομικές εργασίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή! – Σκληρό… ροκ ενόψει ανακοίνωσης των μέτρων

Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ

Συνέλαβαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έκαναν κατάληψη σε κτίριο της ΔΕΗ – “Σκάνδαλο! Το χαράτσι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα οι φτωχοί”

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Φωτόπουλος: Καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία, αεροδρόμια, λιμάνια και 48ωρες απεργίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε