Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εισαγγελική εντολή για ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης καυσίμων

Eντατικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, ζητά με εντολή της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.

Επικεφαλής της μεγάλης έρευνας τίθεται, για πρώτη φορά, εισαγγελέας, ο οποίος -όπως ζητάει η κ. Ράικου- θα έχει την εποπτεία των εκτεταμένων και τακτικών ελέγχων στον χώρο των καυσίμων, ώστε να εντοπίζονται φαινόμενα λαθρεμπορίας.

Η κ. Ράικου όρισε τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Πιέρρο, ως εποπτεύοντα της διαδικασίας. Ο κ. Πιέρρος καλείται να συνεργάζεται με το ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές, προκειμένου να εντοπίζονται κρούσματα λαθρεμπορίου καυσίμων. Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, προς την οποία διαβιβάστηκε αντίστοιχη της Εισαγγελίας Εφετών, εφόσον διαπιστώνονται κρούσματα λαθρεμπορίας, θα σχηματίζονται αυτοτελείς δικογραφίες και θα εφαρμόζεται διαδικασία του Αυτοφώρου.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας ζητά από τον κ. Πιέρρο να την ενημερώνει κάθε 15 ημέρες για τις ενέργειες, που έχουν γίνει, και τα αποτελέσματά τους. Στο πλαίσιο της έρευνας θα μελετηθούν και δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ θα εξεταστούν και μάρτυρες, προκειμένου να εξακριβωθεί η διαδρομή, που ακολουθούν τα λαθραία καύσιμα και να εντοπιστούν όσοι εμπλέκονται στο δίκτυο λαθρεμπορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε