Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για την «ιερή» υπεξαίρεση

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διενεργεί η Ασφάλεια Αθηνών αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης 45.000 ευρώ από υπάλληλο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Τα χρήματα, που αρχικά είχαν υπολογιστεί σε 25.000 ευρώ αλλά τελικά είναι 45.000 υπεξαιρέθηκαν από υπάλληλο της Συνόδου, ο οποίος μάλιστα πλαστογράφησε τις υπογραφές του αρχιεπισκόπου και του αρχιγραμματέα.

Την Τετάρτη συνεδρίασε στη Μονή Πετράκη η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ενημέρωσε διεξοδικά τους αρχιερείς για την υπόθεση υπεξαγωγής εγγράφων στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της απάτης με ιδιαίτερη μεγάλη ζημία.

Ο αρχιγραμματεύοντας υπέβαλε έγγραφη μηνυτήρια αναφορά στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, κατά παντός υπαιτίου. Διενεργείται ήδη ποινική προκαταρκτική εξέταση με εισαγγελική παραγγελία, για τις προαναφερόμενες αξιόποινες πράξεις, καθώς επίσης και ότι δόθηκε εντολή από τον αρχιγραμματεύοντα, για διεξαγωγή πειθαρχικών ανακρίσεων. Και οι δύο διαδικασίες ολοκληρώνονται σύντομα και αναμένονται τα αποτελέσματά τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε