Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για το…πάρτυ επίορκων εφοριακών στη ΔΟΥ Πύργου

Οι επίορκοι εφοριακοί χορηγούσαν φορολογική ενημερότητα σε επιχειρηματίες και σε ποδοσφαιρικές ομάδες που δεν τηρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ενώ εκκαθάριζαν τις δικές τους φορολογικές δηλώσεις στη ΔΟΥ δίχως να τις στείλουν στο ΚΕΠΥΟ για έλεγχο προκειμένου να έχουν επιστροφές φόρου άνω των 1.500 ευρώ.

Την εισαγγελική παρέμβαση που διέταξε αργά χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας Παναγιώτης Μεϊδάνης προκάλεσαν οι αποκαλύψεις δημοσιογράφων της Ηλείας. 

Οπως αναφέρει το www.mnodaros.blogspot.com σύμφωνα με καταγγελίες ντόπιοι επιχειρηματίες και μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα φορολογική ενημερότητα από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ με εντολή …άνωθεν , προκειμένου να μεταβιβάσουν «ανώδυνα» τα περιουσιακά τους στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα ή να τα πωλήσουν σε τρίτους χωρίς να εξοφλούν , όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, στην διάρκεια της μεταβίβασης ή της πώλησης εξ ολοκλήρου τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Στην διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών της ΔΟΥ Πύργου και στις παράνομες δραστηριότητες κάποιων επίορκων υπαλλήλων της συγκεκριμένης εφορίας είχε επισημάνει με ρεπορτάζ της στις4 Αυγούστου του 2010 και  η εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Για παράδειγμα:

– Εφοριακός υπάλληλος με σημαντικό πόστο στην υπηρεσία του παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μεγάλα περιουσιακά στοιχεία, δυσανάλογα με τον μισθό τον δικό του και της συζύγου του, με αγορές ακόμη και σε πανάκριβες τουριστικές περιοχές-«φιλέτα» της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής. Επειτα από έρευνα αποκαλύφθηκε ότι συγγενικό του πρόσωπο πρώτου βαθμού, μέσω του κόλπου των άτυπων δωρεών από συναδέλφους του, οι οποίες προφανώς ήταν εικονικές,  δήλωσε στη φορολογική του δήλωση ότι συγκέντρωσε το ποσό των περίπου 100.000 ευρώ με το οποίο αγόρασε οικόπεδο σε κεντρικό σημείο του Πύργου εντός του οποίου ανήγειρε τριώροφη οικοδομή εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων μέσα σε χρόνο-ρεκόρ!

 – Εφοριακός υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο ότι παρενέβη στις φορολογικές του δηλώσεις σε βάθος χρόνου 10 ετών  και με τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις επιχείρησε να διαγράψει τόκους δανείων πρώτης κατοικίας , ιατρικά έξοδα και δωρεές που είχε χρησιμοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να προσκομίσει τα ανάλογα παραστατικά, προκειμένου να έχει μειωμένη φορολογία και κυρίως επιστροφή φόρου. Η ενέργειά του χαρακτηρίζεται από τους αρμοδίους, ποινικό αδίκημα.

– Υπάλληλος της ΔΟΥ Πύργου διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στην παράνομη θεώρηση φορολογικών στοιχείων αιρετού εκπροσώπου στην Τ.Α του δήμου Πύργου , η οποία δεν είχε υποβάλει φορολογική δήλωση τα 5 τελευταία χρόνια, ενώ ασκούσε κανονικά το επάγγελμά της ως δικηγόρος. Σε βάρος τού υπαλλήλου διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ δόθηκε εισαγγελική εντολή για τη διερεύνηση των περιουσιακών του στοιχείων.

– Αλλος εφοριακός υπάλληλος κατηγορείται ότι χορήγησε παράνομα φορολογική ενημερότητα σε συνταξιούχο στρατιωτικό που δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση τα 5 τελευταία χρόνια.

– Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι στην ίδια ΔΟΥ δήλωναν στις φορολογικές τους δηλώσεις επί σειρά ετών ψευδώς ότι είχαν προστατευόμενα μέλη και ότι συγκατοικούσαν μαζί τους, με σκοπό να έχουν μειωμένη φορολογία κι επιστροφή φόρου.

– Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από πρόσφατο έλεγχο στη ΔΟΥ Πύργου διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτήν κατά παράδοξο τρόπο, επί σειρά ετών, δεν αποστέλλουν για εκκαθάριση τις φορολογικές τους δηλώσεις στο ΚΕΠΥΟ, όπως όφειλαν, αλλά την εκκαθάριση την έκαναν στη ΔΟΥ Πύργου, με σκοπό να αποφύγουν τον έλεγχο από το ΚΕΠΥΟ για τις επιστροφές φόρου που τους αναλογούσαν άνω των 1.500 ευρώ.

Το σχετικό Πόρισμα που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα θα σταλεί αμέσως στο Σώμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απο κόσκινο οι εφοριακοί όλης της χώρας

Νέο κύκλωμα με εφοριακούς, δικηγόρους, αστυνομικούς και λογιστές – Χρησιμοποιούσαν για κάλυψη “τετραπληγικό”! 

Εφοριακοί έσβηναν τεράστια πρόστιμα και τους έδωσαν και…προαγωγή!

Eφοριακοί με βίλες, ξενοδοχεία και off shore εταιρείες!


 


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε