Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για την “ΑΣΠΙΣ”

Εισαγγελική παρέμβαση για την “ΑΣΠΙΣ”

Ο εισαγγελέας έχει παρέμβει, πλέον, για τις συνέπειες του λουκέτου στον όμιλο ασφαλιστικών εταιρειών του Π.Ψωμιάδη. Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου θεωρείται υπόλογος για την πλαστή, όπως αποδείχθηκε, εγγυητική επιστολή των 550 εκατ. ευρώ που κατέθεσε στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η εξέταση του εισαγγελέα θα ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες, ύστερα από την αναφορά που έκανε η Ένωση Ασφαλιστών.

Την εξέταση ανέλαβε ο αρμόδιος για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος εισαγγελέας, Ευάγγελος Ιωαννίδης. Εις βάρος της διόικησης της “Ασπίς” εκκρεμούν ακόμη δύο προκαταρκτικές εξετάσεις. Η μία είναι σε εξέλιξη από τον Ιούνιο και αφορά στις προσφυγές ασφαλισμένων στον συνήγορο του καταναλωτή, επειδή η εταιρεία δεν εξοφλούσε τα ασφαλιστήρια ζωής.

Το υπουργείο Οικονομίας σε χθεσινή του ανακοίνωση του αναφέρει ότι κανένας ασφαλισμένος στον κλάδο ζωής δεν πρόκειται να χάσει τα λέφτά του και τα δικαιώματά του, καθώς όλα τα χαρτοφυλάκια ζωής θα μεταβιβαστούν σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.

Όλοι οι ασφαλισμένοι στον κλάδο του αυτοκινήτου θα έχουν κάλυψη που θα τους παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους στις εταιρείες, το υπουργείο τονίζει ότι όλοι θα αποζημιωθούν.


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε