Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα σχολεία – Άνοιξαν ήδη στη Λαμία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έρευνα για τις καταλήψεις στα σχολεία της χώρας ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες με εγκύκλιο που έστειλε στους εισαγγελείς.

Ζητά να ερευνηθεί:

– Εάν διαπράττονται στα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης φθοράς και κλοπής.

– Εάν διαπράττεται σε περιπτώσεις παρατεταμένης εγκληματικής συμπεριφοράς από νέους το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου από τους γονείς τους.

Στην εγκύκλιο του, ο κ. Τέντες αναφέρει ότι είναι αυτονόητη η επέμβαση των αστυνομικών αρχών σε περιπτώσεις που διαπράττονται αδικήματα σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη. Ζητείται δε και η συμβολή των εκπαιδευτικών σε όποιες έρευνες γίνουν σε σχολεία.

Σύμφωνα με τον κ. Τέντε, η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος ανηλίκων πρέπει να αποφεύγεται και τονίζει ότι έχει ήδη ζητήσει εδώ και εννέα ημέρες τον κατάλογο των σχολείων που βρίσκονται σε κατάληψη, αλλά δεν τον έχει πάρει μέχρι σήμερα.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο Ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε προσωπικά τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων που υπό κατάληψη κατάληψη και θα τους ζητήσει λεπτομέρειες για το θέμα.

Στη περίπτωση των απλών καταλήψεων (χωρίς υπόνοια φθορών) αναφέρει ότι αρκεί η απλή δήλωση του διευθυντή κάθε σχολείου για την επέμβαση των αστυνομικών αρχών.

Εισαγγελέας άνοιξε τα σχολεία της Λαμίας
Κανονικά λειτούργησαν σήμερα το πρωί τα σχολεία της Λαμίας, αφού, με απόφαση του Εισαγγελέα, τερματίστηκαν οι καταλήψεις των μαθητών.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών της Λαμίας κ. Θεολογίτης είχε δεχθεί παράπονα από γονείς και από Διευθυντές Σχολείων που εξέφραζαν τους φόβους τους για πιθανούς βανδαλισμούς μέσα στα σχολεία.

Μάλιστα, μετά τις εκτεταμένες ζημιές που διαπιστώθηκαν στο 5ο Γυμνάσιο Λαμίας το τελευταίο 48ωρο, όπου άγνωστοι έσπασαν αίθουσες, αφαίρεσαν ηλεκτρονικά συστήματα και μικροφωνικές εγκαταστάσεις, τα παράπονα και οι φόβοι είχαν γίνει πιο έντονα προς την πλευρά της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τη Φθιώτιδα, παραμένουν υπό κατάληψη περιφερειακά σχολεία όπως στην Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Αταλάντης, Γυμνάσιο, Λύκειο Μώλου. Γυμνάσιο, Λύκειο Καμ. Βούρλων, Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ Μακρακώμης, Γυμνάσιο, Λύκειο Τιθορέας και Γυμνάσιο, Λύκειο Στυλίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναπληρώστε τις χαμένες διδακτικές ώρες όπως μπορείτε! Εγκύκλιος του υπ.Παιδείας…

Μετατρέπουν τα υπό κατάληψη σχολεία σε χαρτοπαικτικές λέσχες!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε