Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Είχαμε την υγρασία ήρθε και η σκόνη από την Αφρική – Απαγορευτικό απόπλου – Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

 Μέσα σε όλα αυτά μας επισκέπτεται και πάλι η σκόνη από την Αφρική. Σε αυτό βοηθούν οι θυελλώδεις νοτιάδες που επικρατούν στα πελάγη εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Αξιοσημείωτο ειναι οτι ακόμα και σε περιοχές όπως το Νευροκόπι το θερμόμετρο δεν λέει να πέσει κάτω από τους 15 βαθμούς, ενώ το απόλυτο καλοκαίρι ζουν στην Κρήτη με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 26 βαθμούς κελσιου.

Σε ισχύ παραμένει η μερική απαγόρευση απόπλου για ορισμένες περιοχές, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν και τα 8 μποφόρ.
 Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, ενώ από Ηγουμενίτσα για τα Ιόνια νησιά απαγορεύθηκε ο απόπλους για πλοία ανοιχτού τύπου και τα αμφίδρομα.
Για τον Αργοσαρωνικό, δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των “φέρι μπόουτ” και των «δελφινιών» από Καβάλα, ενώ δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο το επιβατηγό οχηματαγωγό «Ταξιάρχης» για Καβάλα-Λήμνο. Από Κεραμωτή για Θάσο γίνονται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεν θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο το «Παναγία Θαλασσινή» και το «Μαρμάρι Εξπρές» από το Λαύριο. Απαγορευτικό απόπλου εξεδόθη επίσης για την Κυλλήνη, ενώ στην Πάτρα δεν πραγματοποιεί δρομολόγια το «Κεφαλληνία» για Πάτρα- Σάμη Κεφαλληνία- Ιθάκη.

Οι επιβάτες, πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους, καλούνται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη

Λίγες βροχές στα δυτικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα και ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη, περιμένουμε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 – 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 23 στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 25 – 26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 26 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της Κρήτης τοπικά οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28 – 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι – νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, εξασθενώντας από το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στην Αχαΐα – 30 σκεπές καταστράφηκαν και αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε