Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΕΚΑΜ εναντίον… ΕΚΑΜ!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αντιδράσεις και μάλιστα έντονες προκαλεί στο προσωπικό της ΕΚΑΜ η προοπτική δημιουργίας νέας ειδικής κατασταλτικής αντιτρομοκρατικής μονάδας στην Κρήτη.

Στη μεγαλόνησο υπάρχει και λειτουργεί από την περίοδο των Ζωνιανών η Ομάδα Ειδικών Αποστολών, που συγκροτήθηκε κι εκπαιδεύτηκε από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Αθήνας, χωρίς να έχουν τα ίδια μέσα, εξοπλισμό, αμοιβές και συνταξιοδοτικό κεκτημένο.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται στα “σκαριά” σχέδιο για την κατάργηση της ΟΕΑ και την αντικατάσταση της με το ίδιο προσωπικό από την ΕΚΑΜ Κρήτης που θα υπάγεται διοικητικά, όπως και το τμήμα Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η αποστολή από την πρωτεύουσα στην Κρήτη 25 εκαμιτών, προκειμένου για διάστημα που ακόμη δεν προσδιορίζεται, να εκπαιδεύσουν τα περίπου 30 άτομα που στελεχώσουν την αναβαθμισμένη πλέον κατασταλτική ομάδα και θα τους παραδώσουν μέσα κι εξοπλισμό.

Εκεί ακριβώς εγείρεται και συνίσταται το μεγαλύτερο τμήμα των αντιδράσεων, δεδομένου ότι η ΕΚΑΜ μαστίζεται ήδη από μεγάλες ελλείψεις, με τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα να είναι παροπλισμένα, ο οπλισμός, οι στολές και τα παρελκόμενα να εξακολουθούν να διατηρούνται σε ανεκτό ακόμη επίπεδο χρήσης εξαιτίας της καλής συντήρησης.

Επίσης, όπως σημειώνεται, κανείς από τους ήδη υπηρετούντες στην ΟΕΑ δεν είναι κάτω των 27 χρόνων που αποτελεί προϋπόθεση για την είσοδο κάποιου στην μονάδα, ενώ δεν μπορούν οι αντιδρούντες να κατανοήσουν τον αντικειμενικό λόγο για την συγκρότηση ενός ακόμη παραρτήματος, από τη στιγμή που οι ίδιοι μέσα σε μία ώρα μπορούν να διαπεραιωθούν σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης παραστεί ανάγκη.

Όπως μαθαίνουμε, τα φύλλα πορείας για τους εκπαιδευτές είναι σχεδόν έτοιμα και τα κομάντο πρόκειται να στεγαστούν και να σιτιστούν στις εγκαταστάσεις των Σχολών για τους δόκιμους αστυφύλακες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε