Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έκαψαν ταξί και έσπασαν ένα Panda! Τραμπουκισμοί και χάος στο Ηράκλειο

Φωτογραφία από το cretalive.gr

Πανικός σε πολίτες και τουρίστες επικράτησε στην «καρδιά» του Ηρακλείου, όταν αυτοκινητιστές πυρπόλησαν παλιό ταξί. Ακινητοποιημένα 301 ταξί στα Χανιά.

Δεκάδες ταξί συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου και μετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας. Το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο για κατοίκους και τουρίστες και η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότεροι όταν κάποιοι είχαν τη… φαεινή ιδέα να ρίξουν πετρέλαιο σε ένα παλιό ταξί και να του βάλουν φωτιά!

Εξαιτίας του πετρελαίου, υπήρξε μεγάλος κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά, αλλά ευτυχώς, χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά σβήστηκε αλλά δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα και πανικός από τους ανυποψίαστους που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας εκείνη την ώρα.

Δείτε βίντεο από το cretalive.gr

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, εξάλλου, όταν οι συγκεντρωμένοι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μπροστά από την 126 ΣΜ, κάποιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, δημιουργώντας ένα ακόμη σύννεφο καπνού ενώ όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός ενός FIAT Panda επιχείρησε να “σπάσει” τον κλοιό, οι συγκεντρωμένοι του επιτέθηκαν κι έκαναν το αυτοκίνητό του… καλοκαιρινό!

Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ απέκλεισαν το λιμάνι και το αεροδρόμιο, όπως αναφέρει και το cretalive.gr. Ακολούθησε και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Καθολική η απεργία και στα Χανιά
Χειρόφρενο τράβηξαν και οι οδηγοί ταξί στα Χανιά, συμμετέχοντας στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ταξί στα Χανιά, Ηλία Καραπατάκη, «η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική», έχουν ακινητοποιηθεί από την απεργία 301 ταξί, 4 αυτοκίνητα εξυπηρετούν μόνο έκτακτες ανάγκες, ενώ κανονικά κυκλοφορεί το λευκό ταξί μεταφοράς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Στα ακινητοποιημένα οχήματα ταξί των Χανίων υπάρχει αφίσα στην οποία αναφέρεται «ναι στην απελευθέρωση αλλά με ευρωπαϊκούς όρους», καθώς οι αυτοκινητιστές ζητούν να θεσπιστούν ευρωπαϊκά όπως υποστηρίζουν κριτήρια στην αδειοδότηση, δηλαδή ανά χίλιους κατοίκους ένα ΤΑΞΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Καραπατάκη, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η απελευθέρωση, στο αρμόδιο τμήμα της διεύθυνσης συγκοινωνιών Χανίων έχουν κατατεθεί περίπου 80 αιτήσεις για νέες άδειες. Υποστήριξε δε ότι τον τελευταίο χρόνο, στα Χανιά, ο κλάδος παρουσιάζει πτώση στην κίνηση κατά 60-70%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Διαβάστε και δείτε εικόνες από τις κινητοποιήσεις ταξιτζήδων στην Αθήνα


Έβαλαν φωτιά σε ταξί στο κέντρο του Ηρακλείου – Χάος και στην Κρήτη από την απεργία ταξιτζήδων


Ταξί έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης


Σέρρες: Οδηγοί ταξί κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα!


Πάτρα: Αποκλεισμένο το λιμάνι από τους ταξιτζήδες
  

Τρίκαλα:Κυκλοφοριακό χάος από την πορεία ταξιτζήδων


Θεσσαλονίκη: ”Ακόμα δεν είδατε τίποτα” λένε οι ταξιτζήδες που κατέλαβαν τα διόδια!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε