Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλεισε ο περίφημος Κρικέλας – Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης μιλάει στο Newsit

Εκλεισε ο περίφημος Κρικέλας – Ο ιδιοκτήτης του ιστορικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης μιλάει στο Newsit

Ο κ.Θανάσης Κρητικός, γιός του αειμνηστου Γιώργου Κρητικού που άνοιξε την ταβέρνα “Κρικέλας” μιλά με συγκίνηση στο Νewsit.

“Η ταβέρνα άνοιξε τον Απρίλιο του 1940 απο τον πατέρα μου, λίγο πριν ξεσπάσει ο πολεμος, ο οποίος τότε ήταν 22 ετών. Ξεκίνησε σαν ένα πολύ μικρό μεζεδοπωλείο, το οποίο με το μεράκι του το έκανε σιγά – σιγά γνωστό. Με τα χρόνια έγινε πόλος έλξης αρχικά για τους Θεσσαλονικείς και αργότερα λογω της καλής ποιοτητας του φαγητού που προσέφερε, άρχισε να προσελκύει και διάφορες προσωπικότητες.
Απο το μαγαζί στη διάρκεια αυτών των 70 ετών πέρασαν πολλοί διάσημοι. Ενδεικτικά αναφέρω, τον Γιώργο Σεφέρη, την Κατίνα Παξινού με τον Μινωτή, τη Ρίτα Χεϊγουορθ, τη Φει Ντάναγουεη, τον Γιουρι Γκαγκάριν, την Αλικη Βουγιουκλάκη με τον Δημήτρη Παπαμιχαηλ και άλλους.
Μάλιστα η Αλίκη, λόγω της μεγάλης φιλίας που είχε με τον πατέρα μου, βάφτισε τον αδελφό μου και έτσι γίναμε και κουμπάροι. Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και με την Τζένη Καρέζη είχαν γίνει τρικούβερτα γλέντια, στο παλιό μαγαζί που βρισκόταν στο Βότση”.

Με συγκίνηση αφηγείται ο κ. Θανάσης πως στο μαγαζί αυτό έζησε όλη του τη ζωή, “Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα μέσα στο μαγαζί, γιατί το πατρικό μας ήτανε δίπλα και όλη την ημερα γυρόφερνα εκει. Οι πρώτες μου εντυπώσεις, εμπειρίες και αναμνήσεις ειναι μέσα απο αυτή τη δουλειά. Εκεί μεγάλωσα βλέποντας τον τρόπο που δούλευε ο πατέρας μου, τους ανθρώπους που δούλευαν μαζί του και τους πελάτες. Όλη μου η ζωή είναι μέσα σ’αυτο το μαγαζί “.

Ο 60χρονος σήμερα κ. Θανάσης λέει πως δεν ανακοίνωσε σε κανέναν την πρόθεση του να κλείσει το μαγαζί παρά μόνο στην οικογένεια του, στην οποία θέλει να αφιερωθεί καθώς τοσα χρονια, δεν άδειαζε ούτε για ταξίδια, ούτε για γιορτές. Δούλευα συνεχώς Χριστούγεννα, Πάσχα, Σαββατοκύριακα.”

Κλείνοντας τον ρωτήσαμε τι θυμάται περισσότερο μέσα στο πέρασμα του χρόνου. “Αυτο που θυμάμαι είναι ευχαριστημένα πρόσωπα πελατών”, απάντησε λέγοντας τα όλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ‘Εκλεισε ο ιστορικός Κρικέλας στην Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε