Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Έκπτωτη από τις άγονες γραμμές η Αthens Αirways

Έκπτωτη από τις άγονες γραμμές η Αthens Αirways
Χάνει τις άγονες γραμμές που κέρδισε η Athens Airways. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) την κήρυξε χθες έκπτωτη από τα εννέα άγονα αεροπορικά της δρομολόγια.

 

Η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία είχε αναλάβει από την 1η Απριλίου 2010 και για διάστημα δύο χρόνων, έναντι συνολικού ποσού 4.481.544 ευρώ, την εκτέλεση δρομολογίων στις γραμμές: Αθήνα- Ικαρία, Αθήνα- Κύθηρα, Αθήνα- Κάρπαθος, Αθήνα- Σκιάθος, Αθήνα- Σκύρος, Λήμνος – Μυτιλήνη- Χίος- Σάμος- Ρόδος, Αλεξανδρούπολη- Σητεία, Ακτιο – Σητεία και Θεσσαλονίκη- Σκύρος.
 
Όμως, πριν περάσουν δύο μήνες από την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου, άρχισαν τα… παρατράγουδα στις άγονες γραμμές. Για ορισμένες από αυτές το επιβατικό κοινό άρχισε να διατυπώνει παράπονα ότι τα δρομολόγια εκτελούνταν με μεγάλες καθυστερήσεις ή ότι ακυρώνονταν χωρίς καμιά προειδοποίηση.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, στο διάστημα αυτό οι αερολιμενάρχες των αεροδρομίων της Ικαρίας, της Καρπάθου, της Λήμνου, των Κυθήρων και της Σκιάθου έχουν επιβάλει στην Αthens Αirways 22 πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ «λόγω μη εκπλήρωσης όρων της σύμβασης που είχε υπογράψει για την εκτέλεση των άγονων γραμμών». Από την 1η Ιουνίου τις εννέα άγονες γραμμές θα εξυπηρετούν – θα μοιραστούν- οι εταιρείες Οlympic Αir (τρεις προορισμούς), Αegean Αirlines (έναν προορισμό) και Sky Εxpress (πέντε προορισμούς), των οποίων οι προσφορές ήταν υψηλότερες από αυτές της Αthens Αirways.
 
Συγκεκριμένα η Αegean αναλαμβάνει το δρομολόγιο από και προς Ικαρία, η Ο.Α. τα δρομολόγια από και προς Κύθηρα, Κάρπαθο και Σκιάθο, και η Sky τα υπόλοιπα.
 
Πάντως, βάσει του ισχύοντος κανονισμού, η Αthens Αirways υποχρεούται να καταβάλει το ύψος της χρηματικής διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στη δική της προσφορά και τις προσφορές των επόμενων αναδόχων, ενώ στο μέλλον δεν θα μπορεί να μετέχει πλέον σε αντίστοιχους διαγωνισμούς για τα δρομολόγια άγονης γραμμής. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη εκδώσει 10.000 εισιτήρια για το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, η Αthens Αirways ανακοίνωσε χθες ότι «θα προσφύγει με κάθε ένδικο μέσο κατά της απόφασης της ΥΠΑ, η οποία στερείται νομιμότητας και τεκμηρίωσης».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε