Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εξετάζεται η παράταση της εξόφλησης του δανείου

Έτοιμοι να αποδεχτούν σχετικό ελληνικό αίτημα εμφανίζονται οι ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με Τα Νέα η κυβέρνηση, θα ζητήσει παράταση της εξόφλησης του δανείου από το μηχανισμό στήριξης μετά από τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2009. Μάλιστα οι περισσότεροι εταίροι φαίνεται να θεωρούν ως μονόδρομο την αποδοχή σχετικού ελληνικού αιτήματος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την εξόφληση του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών όχι το 2013, αλλά τουλάχιστον 3 – 4 χρόνια αργότερα.
 
Εαν γίνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα δεν θα χρηματοδοτηθούμε εκ νέου από ΔΝΤ και Ευρώπη,αλλά η λειτουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης θα παραταθεί μετά το 2013,κάτι που προκαλεί ”ανατριχίλα” στους Γερμανούς.
 
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ωστόσο πως τυχόν έγκριση της παράτασης του Μνημονίου θα αφορά στο δημόσιο χρέος και στον έλεγχο από την τρόικα και σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει μεταβολή των στόχων που έχουν τεθεί για το έλλειμμα της Ελλάδας.
 
Όλα αυτά ”μπαίνουν”στο τραπέζι ενώ περιμένουμε την Δευτέρα τη νέα επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας .Οι ελεγκτές θα ζητήσουν λίστα συγκεκριμένων μέτρων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2011.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε