Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έξι συλλήψεις στα επεισόδια στο Σύνταγμα – Δείτε τι συνέβη αναλυτικά Φωτό – VIDEO Newsit

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ  και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συτάγματος. Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στη συγκέντρωση και διαδήλωσαν κατά του μνημονίου και των νέων μέτρων.

Έγιναν οδομαχίες μέχρι και την οδό Πειραιώς, οι αστυνομικοί έκαναν 135 προσαγωγές και έξι συλήψεις. Μεταξύ των προσαχθέντων κι ένας δημοσιογράφος του ΑΝΤ1. Ο δημοσιογράφος που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, αν κι έκανε γνωστή την ιδιότητά του, δυνάμεις των ΥΜΕΤ τον έσπρωξαν και στη συνέχεια του πέρασαν τις χειροπέδες. Με περιπολικό οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Περίπου στις 21:00 πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος παρέμεινε συγκεντρωμένος στην οδό Πανεπιστημίου ενώ επικράτησαν μικρής έντασης επεισόδια.

  Ένας τραυματίας από γκλοπ αστυνομικού στην Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα αστυνομική επιχειρήση κινήθηκε συντεταγμένα στην πλατεία Συντάγματος για να απομακρύνει τον κόσμο. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Ωστόσο οι μοτοσικλετιστές κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να ανακόψουν την επιχείρηση απομάκρυνσης των διαδηλωτών.

Η ένταση ξεκίνησε από την αριστερή πλευρά της Βουλής όταν οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων. Πέτρες εκτοξεύχθηκαν προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και τρεις προσαγωγές.

Πρωταγωνιστές των επεισοδίων είναι άτομα νεαρής ηλικίας. Επικράτησε κυνηγητό γύρω από την πλατεία Συντάγματος μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και αυτών που πρακάλεσαν τα επεισόδια. Αρκετοί διαδηλωτές αποχώρησαν από τη συγκέντρωση.

Σε άλλο σημείο επικράτησε μικρή ένταση και μεταξύ των διαδηλωτών από άγνωστη αιτία.

Το συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ  και της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην πλατεία Συτάγματος. Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στη συγκέντρωση και διαδήλωσαν κατά του μνημονίου και των νέων μέτρων.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων όπου υπήρχαν δεκάδες διμοιρίες των ματ. Οι αστυνομικοί πραγματοποήσαν προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια για την αποφυγή επεισοδίων.

Ομάδες της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, προσήγαγαν από διάφορα σημεία της Αθήνας συνολικά εξήντα ατομα, τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, για εξακρίβωση στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν βρέθηκαν αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επεισόδια και το πιθανότερο είναι οτι οι προσαχθέντες θα αφήνονταν ελεύθεροι μετά το πέρας της συγκέντρωσης.

Στη συγκέντρωση προστέθηκαν και μοτοσικλετιστές, οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξαν στο Σύνταγμα όπου και καταχειροκροτήθηκαν από τους υπόλοιπους διαδηλωτές.

Κλειστή παρέμεινε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης η Βασιλίσσης Αμαλίας και οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πανεπιστήμιο, και Ευαγγελισμό.

Οι εργαζόμενοι του μετρο κατήγγειλαν την απόφαση της αστυνομίας να διατηρήσει κλειστούς τους σταθμούς του μετρό γιατί πολλοί επιβάτες δυσκολεύονταν  να φτάσουν στο αεροδρόμιο.

Το συλλαλητήριο είχε προγραμματιστεί για τις 16:00, λίγο μετά από τη λήξη της διαδήλωσης κατά των νέων μέτρων που πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των διαδηλωτών βρέθηκε κι ένας Γάλλος ακτιβιστής, ο οποίος ήρθε από τη χώρα του για να διαδηλώσει μάζί με τους Έλληνες.

Ο ίδιος δηλώνει αποκλειστικά στο Newsit πως έφτασε την Παρασκευή στην Ελλάδα για να διαδηλώσει για τα νέα μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν στη χώρα. Πιστεύει πως δεν νοείται Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα. Θεωρεί τα νέα μέτρα σκληρά. Επισκέφτηκε το κτίριο του ΟΕΚ απ’ όπου απειλούσε να αυτοκτονήσει η γυναίκα την εβδομάδα που πέρασε. Όσο για το τι πιστεύει η Γαλλία για την περίπτωση της Ελλάδας, ο νεαρός ακτιβιστής απάντησε πως οι απόψεις διχάζονται. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και θεωρούν τα νέα μέτρα πολύ σκληρά, και από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν πως οι ελληνικές κυβερνήσεις ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, γι΄αυτό το λόγο πρέπει η Ελλάδα να εφαρμόσει τα νέα μέτρα.

Δείτε το αποκλειστικό VIDEO στο Newsit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιλιάδες κόσμου στη συγκέντρωση ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ – Πήραν θάρρος από το παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης “we are all greeks”

“Είμαστε όλοι Ελληνες” φώναξαν σε Ευρώπη και Αμερική – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε