Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του υπουργού Κ. Χατζηδάκη από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του υπουργού Κ. Χατζηδάκη από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Εξώδικη δήλωση κατά του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, και του αναπληρωτή υπουργού, Σταύρου Καλογιάννη, απέστειλε σήμερα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ, οι οποίοι κοινοποίησαν την εξώδικη δήλωση στον Αντώνη Σαμαρά, καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει «άμεσα υπέρ της απαρέγκλιτης εφαρμογής της νομοθεσίας στα ΚΤΕΟ, να παρέμβει για να προστατευτούν υλοποιημένες επενδύσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ και να διαφυλαχθούν 2.500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με τη δήλωση, το πρόβλημα αφορά την καθυστέρηση 12 χρόνων εκ μέρους της πολιτείας, να εφαρμόσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας ΚΤΕΟ στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να παίρνουν συνεχώς παρατάσεις. Οι ιδιοκτήτες ζητούν να εφαρμοστούν και να ισχύουν οι ίδιοι νόμοι τόσο για τις δικές τους επιχειρήσεις όσο και τις δημόσιες.

«Η ισχύουσα νοσηρή κατάσταση στα ΚΤΕΟ δεν ωφελεί κανέναν, ούτε τους πολίτες, ούτε τις νόμιμες επιχειρήσεις, ούτε τα δημοσιοοικονομικά της χώρας, ωφελεί μόνο όσους συνεχίζουν να κερδίζουν έως σήμερα από την παρανομία, την αδιαφάνεια και τη διακίνηση μαύρου χρήματος πίσω από “αφανείς” υπηρεσίες τεχνικών ελέγχων ΚΤΕ και ως εκ τούτου θα πρέπει να ανατραπεί άμεσα» επισημαίνουν.

«Οι δημόσιοι οργανισμοί ΚΤΕΟ εξαιρούνται σκανδαλωδώς επί 12 χρόνια και μέχρι σήμερα από την εφαρμογή νόμων μέσω παράτυπων νομοθετικά παρατάσεων. Προσφυγές των ιδιωτικών ΚΤΕΟ στη ελληνική δικαιοσύνη παραμένουν στάσιμες από το 2010» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ.

Kαι καταλήγουν: «Καλούμε τον κύριο πρωθυπουργό να παρέμβει, ώστε να προστατευτούν υλοποιημένες επενδύσεις άνω των 350 εκ. ευρώ και να διαφυλαχτούν 2.500 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Το απαράδεκτο και διαχρονικό νοσηρό φαινόμενο εφαρμογής “νόμων” με δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει το αρμόδιο υπουργείο υπέρ των δημοσίων και εις βάρος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ τα τελευταία 12 χρόνια αποδομεί τον θεσμό και απειλεί πλέον με λουκέτο τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε