Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ – Πως το δημόσιο χάνει λεφτά από το τελωνείο του Προμαχώνα

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ – Πως το δημόσιο χάνει λεφτά από το τελωνείο του Προμαχώνα

Δύο χρόνια είναι χαλασμένη η γεφυροπλάστιγγα στο τελωνείο του Προμαχώνα με αποτέλεσμα να ανθεί το διασυνοριακό παραεμπόριο στην περιοχή και να υπάρχουν τεράστιες οι απώλειες εσόδων για το κράτος. Μήπως κάποιοι δε θέλουν να φτιαχτεί το χαλασμένο μηχάνημα γιατί έτσι τους συμφέρει;

Την ώρα που τα κρατικά ταμεία είναι άδεια κάποιοι είτε από αμέλεια είτε σκοπίμως στερούν έσοδα από το ελληνικο δημόσιο.

Κραυγαλέο παράδειγμα τα όσα τρελά συμβαίνουν στο τελωνείο του Προμαχώνα. Δύο χρόνια παραμένει χαλασμένη η γεφυροπλάσιγγα του τελωνείου με αποτέλεσμα κάποιοι να κάνουν παραεμποριο με την άνεσή τους δίχως να τους παίρνει χαμπάρι κανένας.

Αντιθέτως στη γείτονα Βουλγαρία οι τελωνειακοί έχουν στη διάθεσή τους ακόμη και σκάνερ για να ελέγχουν τα φορτία ενώ εμείς…που έχουμε και οικονομικό πρόβλημα είμαστε υπεράνω.

Η τοπική κοινωνία είναι σε απόγνωση και ζητά βοήθεια αλλά επί του παρόντος δεν έχει ιδρώσει το αυτί κανενός. Σήμερα ωστόσο το Επιμελητήριο Σερρών ανέλαβε πρωτοβουλία να λύσει μια για πάντα το θέμα. 

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας “αφού έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει γεφυροπλάστιγγα χαλασμένη στο τελωνείο του Προμαχώνα σαν επιμελητήριο κάναμε σήμερα έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο κοινοποιήσαμε και σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς, ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αν δε διορθωθεί το πρόβλημα τότε προτίθεται το επιμελήτηριο Σερρών  να τη φτιάξει με δικά του έξοδα γιατί εντελώς απαραίτητο να υπάρχει και να λειτουργεί.

Επίσης κατά καιρούς έχουμε ζητήσει να μπει και σκάνερ στο τελωνείο του Προμαχώνα όπως υπάρχει στη Βουλγαρία όπου οι τελωνειακοί ξέρουν τι περνάει ενώ εδώ οι έλεγχοι γίνονται στα κουτουρού. Τέλος ζητάμε την ενίσχυση του προσωπικού του τελωνείου που θα βοηθήσει στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Επιχειρηματίας που δεν έχει πλάστιγγα ή είναι χαλασμένη δε λέγεται επιχειρηματίας. Δε μπορεί το ελληνικό κράτος που έχει κύρια πηγή εσόδων τον Προμαχώνα να έχει χαλασμένη πλάστιγγα” είπε τέλος ο κύριος Μέγκλας.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέλη της Χρυσής Αυγής σε ρόλο “τελωνειακών υπαλλήλων” στα σύνορα με Σκόπια

Έκρυβε στα εσώρουχά του 25.000 ευρώ και προσπάθησε να περάσει το τελωνείο

Αλεξανδρούπολη: Πέντε κιλά ηρωίνης μύρισε ο Σπάικ στο Τελωνείο Κήπων

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών στον διευθυντή του Τελωνείου Ορεστιάδας



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε