Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εξοργιστικό “παιγνίδι” με τις συντάξεις

Εξοργιστικό “παιγνίδι” με τις συντάξεις

Επιστολή -βόμβα του εκπροσώπου του Ολι Ρεν: “Ποτέ δεν σας ζητήσαμε να κόψετε στο μισό τις συντάξεις” . “Ηταν όλα παρεξήγηση” λέει το υπ. εργασίας.

Ενα εξοργιστικό παιγνίδι στις πλάτες των ασφαλισμένων παίζεται εδώ και εβδομάδες απο την κυβέρνηση.
 
Αρχικά ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριζε οτι θα βελτιώσει τους όρους που είχε υπογράψει η Ελλάδα στο μνημόνιο. Στη συνέχεια η κυβέρνηση συσκεπτόταν για το πώς θα αποτρέψει όρους δυσμενέστερους απο αυτούς που προέβλεπε το μνημόνιο και το ενδεχόμενο η σύνταξη να φτάνει μόλις στο 50% του μισθού.

 
Κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν οτι η τρόικα ήταν ανυποχώρητη σε αυτό το θέμα και η κυβέρνηση είχε θέσει τη δική της “κόκκινη γραμμή” αντίστασης.
 
Σήμερα όμως η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ δημοσιεύει την επιστολή του εκπροσώπου του Ολι Ρεν Αμαντέου Αλταφάζ στην οποία αναφέρει οτι ουδέποτε έθεσε η τρόικα τέτοιο θέμα στην Ελλάδα κι οτι οι συντάξεις μπορούν να φτάσουν ώς και το 80% του μισθού. Ερώτημα είναι λοιπόν ποιός και γιατί μας κοροιδεύει προκειμένου να παίξει το δικό του επικοινωνιακό παιγνίδι, επενδύοντας στην αγωνία των ασφαλισμένων.
 
Η κυβέρνηση θα πρέπει ως τις 15 Ιουνίου να καταθέσει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. Τότε θα καταλάβουμε το επικοινωνιακό παιγνίδι που κάποιοι πάιζουν εδώ και καιρό.
 
Το υπουργείο εργασίας μπροστά στο κίνδυνο να ξεμπροστιαστεί το επικοινωνιακό παιγνίδι που έπαιξε σήμερα εμφανίζεται να τα αποδίδει όλα σε παρεξήγηση. Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας χαρακτηρίζει “ορθή” τη δήλωση του εκπροσώπου του κ. Ρεν και προσθέτει: “Αποτελεί θετικότατη εξέλιξη η εκ μέρους του εκπροσώπου του κ. Ρεν υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη. Αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του Μνημονίου. Συνεπώς, οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαΐου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε