Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκτακτη προσγείωση τουρκικού αεροσκάφους στην Θεσ/κη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας απειλητικού μηνύματος που έλαβε στο κινητό του ο πιλότος.

Το αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών με 68 επιβάτες είχε απογειωθεί από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας με προορισμό την Σμύρνη της Τουρκίας. 

Την ώρα που πετούσε πάνω από την ΠΓΔΜ ο πιλότος έλαβε ένα απειλητικό μήνυμα στο κινητό του ότι πρόκειται να πεθάνει. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Θεσσαλονίκη και ο πιλότος φέρεται να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ αρνείται να συνεχίσει την πτήση.

Ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται δήλωση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών που εξήγησε ότι υπήρχε στον καθρέφτη της τουαλέτας του αεροσκάφους απειλητικό μήνυμα. Τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μόλις ο πιλότος είδε το μήνυμα ζήτησε από τους επιβάτες να του πουν ποιος έγραψε το μήνυμα. Όταν κανείς δεν απάντησε προσγείωσε το αεροπλάνο μέχρι να βρεθεί ο ένοχος, ενώ ένας ύποπτος ανακρίνεται για το περιστατικό.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο κυβερνήτης έδωσε κατάθεση και είπε ότι στον καθρέφτη της τουαλέτας στο εμπρόσθιο μέρος του αεροσκάφους κάποιος είχε γράψει στα Αγγλικά με μαύρο μαρκαδόρο “θα πεθάνουμε σήμερα Μπάμ”.
 
Ωστόσο στον έλεγχο του αεροσκάφους δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε