Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Όλη η πρόγνωση

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ανακοινώθηκε από την ΕΜΥ, με σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο που από το απόγευμα της Κυριακής

θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τη νύχτα στα νοτια τοπικά τα 10 μποφόρ. Επίσης, προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Κυριακής, στο Αιγαίο και κυρίως στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τέλος, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική χωρα.

Επικίνδυνα φαινόμενα και στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτο δελτίο ενημέρωσης για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης. Κατα τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ συνοδευόμενοι από πιθανή καταιγίδα. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν ως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά:

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια κυρίως τμήματα της Θράκης πρόσκαιρες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στα θαλασσιά τοπικά 8. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 01 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Σε νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά του Ιονίου τοπικά 8 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 02 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται  νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά κυρίως θαλασσια τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Σποράδες και την Εύβοια κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 9 και τη νύχτα στα νοτιότερα πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο από 01 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αναμένοται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Κρήτη. Από το βραδυ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι 7 με 8 και το βραδυ θα ενισχυθούν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 06 έως 15 βαθμούς κελσίου και στα βόρεια έως 11.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 09 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη βελτίωση του καιρού αναμένεται απο το απόγευμα της Κυριακής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε