Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Εκτελούν” τα νησιά – Απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας

“Εκτελούν” τα νησιά – Απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας

Παραδοσιακά η τουριστική περίοδος αρχίζει το Πάσχα, ειδικά στα νησιά. Οι ξενοδόχοι όμως μιλούν πλέον για τη χαριστική βολή

καθώς ο εγχώριος τουρισμός που επίσης παραδοσιακά ξεκινάει την περίοδο αυτή τις άγιες ημέρες εγκλωβίζεται πλέον λόγω της απεργίας.

Παράλληλα και για όσα νησιά δεν υπάρχει αεροπορική σύνδεση με πτήσεις τσάρτερ η απώλεια των δύο ημερών (Μεγάλη Τρίτη-Μεγάλη Τετάρτη) μειώνει και τις επισκέψεις ξένων τουριστών.

Τρανό παράδειγμα η Κεφαλλονιά που ελπίζει στους 500 τουρίστες που θα φτάσουν στο νησί αεροπορικώς για να καλύψει τη ζημιά απ’ τον εγχώριο τουρισμό που συρρικνώνει τις διακοπές του κατά τουλάχιστον 2 ημέρες.

Αντίθετα στα νησιά με ακτοπλοϊκή μόνο σύνδεση εκτός απ’ τους Έλληνες που αναβάλουν το ταξίδι ακυρώνονται και ολόκληρα πακέτα απ’ το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι το ότι στη Ζάκυνθο με την κίνηση ήδη μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι πολλά είναι τα ξενοδοχεία που εφέτος θα ανοίξουν μόνο για τις ημέρες του Πάσχα και αμέσως μετά θα κλείσουν, δεν θα ξεκινήσουν δηλαδή από τώρα τη σεζόν.

Διαβάστε επίσης:
Η αντίδραση είναι αλυσιδωτή. Κλειστά ξενοδοχεία σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας, συρρίκνωση της περιόδου σημαίνει λιγότερα μεροκάματα κλπ

5.000 αδιάθετα είναι τα δωμάτια στην Κέρκυρα, έχει χαθεί το 30% της περσινής κίνησης και προστέθηκε και η απεργία, για να μειώσει άλλες δύο ημέρες (στην καλύτερη περίπτωση).

“Ναυτοκτονία” – Απονενοημένο διάβημα με θύματα άλλους – Ούτε βήμα πίσω η ΠΝΟ, εμμένει στη 48ωρη απεργία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε