Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

“Εκτροχιασμός” στην επέκταση του Μετρό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Νέο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Μετρό είναι η μη παραλαβή των 17 νέων συρμών.

 

Αυτοί οι συρμοί θα υποστηρίξουν τις καινούργιες επεκτάσεις του στο Περιστέρι, στο Χαϊδάρι και το Ελληνικό. 
Τα βαγόνια σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να παραληφθούν το 2011. Έτσι, χωρίς αυτούς τους συρμούς πρόκειται να προκληθεί κομφούζιο στις αποβάθρες, αφού ο χρόνος αναμονής τις ώρες αιχμής θα αυξηθεί από τα 3 λεπτά τουλάχιστον στα 7.
 
Ορατός όμως είναι και ο κίνδυνος να χαθούν 50 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.
 
Oι καθυστερήσεις στη λειτουργία των νέων σταθμών του Μετρό ξεπερνούν τα 2 χρόνια, αφού για παράδειγμα ο σταθμός στον Χολαργό θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2006! Όπως αναφερούν τα “Νέᔨχωρίς να γίνει δημοσίως γνωστό κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από την Αττικό Μετρό δόθηκε τον Σεπτέμβριο το «πράσινο φως» και για νέες παρατάσεις…
 
Έτσι, για το Περιστέρι και το Χαϊδάρι εγκρίθηκε παράταση μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, για τον σταθμό του Ελληνικού που θα έπρεπε να λειτουργεί από την ερχόμενη άνοιξη δόθηκε παράταση για τον Οκτώβριο του 2010, ενώ για τον σταθμό του Αλίμου- και αυτός επρόκειτο να λειτουργήσει την άνοιξη- η παράταση πάει για το 2011 με συνέπεια τα έργα να είναι εκτός ορίου χρηματοδότησης από το Ταμείο Συνοχής.
 
Σύμφωνα με το υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η γραμμή 4 που δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί και είναι γνωστή και σαν γραμμή «U» λόγω σχήματος θα επανασχεδιαστεί για να περιλαμβάνει την Καισαριανή και τον Βύρωνα.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε