Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκβιασμός Μέρκελ: “Πουλήστε δημόσια περιουσία για να πετύχετε μείωση επιτοκίων”

– Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για γερμανικό βέτο σε μία καλή απόφαση για την Ελλάδα
– Πίσω από την άρνηση της βοήθειας από τον Νικολά Σαρκοζί κρύβεται η Μέρκελ
– Μέρκελ: “Δεν φτάνουν τρία χρόνια για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματά της
– Κρίσιμη η σημερινή σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

Ξεπέρασε για άλλη μια φορά κάθε όριο η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ η οποία πέρα από την γνωστή αδιαλλαξία που έχει φέρει στο χείλος της οικονομικής καταστροφής ολόκληρη την ευρωζώνη, πλέον απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα για να ξεπεράσει τα εσωκυβερνητικά της προβλήματα.

Με πρωτοφανή κυνικότητα η κα Μέρκελ δήλωσε ότι πέρα από την επιμήκυνση θα μπορούσε να δεχθεί ίσως και χαμηλότερα επιτόκια για το ελληνικό δάνειο από την τρόικα αρκεί η Ελλάδα να πουλήσει δημόσια περιουσία της. Αυτή τη δήλωσε έκανε απευθυνόμενη στρους βουλευτές της.

Την ίδια ώρα, μία συνέντευξη που κρύβει πίσω από τις λέξεις μηνύματα για την Ελλάδα έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στην Bild, που δημοσιεύεται σήμερα.

” Η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των σοβαρών λαθών της οικονομικής της πολιτικής. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε τρία χρόνια” δήλωσε η κυρία Μέρκελ που με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με αναλυτές, και ικανοποιεί τη γερμανική κοινή γνώμη αλλά και ”περιγράφει” την επιμήκυνση.

 
”Με το να επιμένει κανείς να αποκαταστήσει η Ελλάδα την δημοσιονομική της ισορροπία εντός τριετίας, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα προβλήματα”, λέει η κυρία η Merkel που στην ίδια συνέντευξη ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κατηγορηματικά την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
Τεράστιο ενδιαφέρον, ειδικά για τη χώρα μας, έχει η αποκωδικοποίηση του μηνύματος της Α.Μέρκελ ότι : ” η όποια βοήθεια σε επίπεδο ευρωζώνης για τα υπερχρεωμένα κράτη θα πρέπει να αποφασιστεί ομόφωνα, επιφυλασσόμενη του δικαιώματος της Γερμανίας να ασκήσει βέτο”.

Την ίδια ώρα, ο ρόλος της Μέρκελ είναι κάτι περισσότερο από καταλυτικός, καθώς επηρέασε και τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί. Από τη συνάντηση τα νέα δεν είναι ωραία για την ελληνική πλευρά, καθώς ο γάλλος πρόεδρος βρίσκεται εγκλωβισμένος τόσο με τη συμφωνία του με το Βερολίνο όσο και από τα εσωτερικά του προβλήματα. Ο κ. Σαρκοζί δεν μπόρεσε να προσφέρει σχεδόν τίποτα στην Ελλάδα μιας και η συμφωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ τον δεσμεύει, ενώ πλέον και η διαπραγματευτική του ισχύ είναι ισχνή.

Διαβάστε πώς έχει εγκλωβιστεί στο Βερολίνο ο Νικολά Σαρκοζί
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε