Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελέγχονται για τη διαγραφή του χρέους των 5,5 δισ.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τέσσερα πρόσωπα έχουν μπει μέχρι τώρα στο μικροσκόπιο της…

έρευνας που διενεργείται από τη Δικαιοσύνη, για την υπόθεση της διαγραφής, τον Απρίλιο του 2008, προστίμου 5,5 δισ., που είχε επιβληθεί στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», οι υπεύθυνοι της οποίας έχουν ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση του «γαλάζιου» σκανδάλου των δομημένων ομολόγων.

Οι φερόμενοι ως ύποπτοι για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να καταθέσουν γραπτές εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ο οποίος διενεργεί αυτεπαγγέλτως τη δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες στη Βουλή, σύμφωνα με τις οποίες τον Απρίλιο του 2008 διεγράφη το πρόστιμο των 5,5 δισ. ευρώ, που είχε επιβληθεί στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», για την πώληση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ του ΤΕΑΔΥ.

 

Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι, μεταξύ άλλων, να διαπιστωθεί εάν ήταν εμπρόθεσμη η προσφυγή της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή», που ζήτησε ακύρωση της σχετικής απόφασης της Εφορίας, η οποία είχε επιβάλει το πρόστιμο.

 

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ελέγχεται, μεταξύ άλλων, εάν έχουν ποινικές ευθύνες οι υπάλληλοι της αρμόδιας ΔΟΥ, οι οποίοι φέρονται ότι ακύρωσαν τη βεβαίωση του προστίμου, βασιζόμενοι σε γνωμοδότηση του υπουργείου Οικονομικών και δεν ζήτησαν εγκύκλιο.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε