Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελεύθεροι γιατί είχαν…χρέη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Οι ληστές μετάνιωσαν τις πράξεις τους. Και η καταδίκη τους από 7 χρόνια και δύο μήνες έγινε απλά…

 

χρηματική εγγύηση.
 
Δεν πρόκειται για είδηση από το εξωτερικό δελτίο αλλά από την Ελλάδα. Κι όμως είναι αληθινό.
 
«Μας έπνιγαν τα χρέη. Είχαν αρχίσει οι κατασχέσεις. Ήμασταν σε απόγνωση και χάναμε τα σπίτια μας». Μ’ αυτά τα λόγια δικαιολόγησαν την πράξη τους, κατά την απολογία τους, οι δύο ληστές.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με τον όρο της καταβολής 5.000 ευρώ από τον καθένα.
 
Ο 42χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και ο 35χρονος πρατηριούχος υγρών καυσίμων κάθισαν στο εδώλιο του δικαστηρίου με τις κατηγορίες της «ληστείας κατά συναυτουργία» και της «παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής».
 
Στις 15 Ιανουαρίου μπήκαν στο υποκατάστημα της Eurobank στα Γιαννιτσά και με την απειλή πιστολιών κρότου άρπαξαν 87.540 ευρώ από τα ταμεία. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα, που φέρεται ότι είχαν αγοράσει γι’ αυτό το σκοπό και εξαφανίστηκαν. Αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν τα διακριτικά της μοτοσικλέτας. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα και παραδέχτηκαν την ενοχή τους. Ακολούθως υπέδειξαν στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχαν κρύψει τη λεία τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε