Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη τους

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ – Στις 18 Ιανουαρίου η δίκη τους

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης ασκήθηκε στους 18 συνδικαλιστές που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής κατά την αστυνομική επιχείρηση για να λήξει η κατάληψη στο Κέντρο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ στη Μεσογείων.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης δόθηκε ρητή δικάσιμος για τις 18 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνέχεια, οι 18 συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ δεν πήγαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά τους επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ δυο εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό έγινε για να μην επαναληφθούν σκηνές όπως σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις με πρωταγωνιστή και πάλι τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην Ευελπίδων.

Επίσης, σήμερα βρίσκονταν στην Ευελπίδων και οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, για να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, που συνελήφθησαν για την εισβολή στο ΥΕΘΑ. Και κανείς δεν ήθελε να υπάρξει… συνάντηση.

Η σύλληψη των συνδικαλιστών της ΔΕΗ έχει προκαλέσει μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ και την κυβέρνηση αλλά και μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Δημήτρης Στρατούλης ήταν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έσπευσε το βράδυ της Κυριακής στην Ασφάλεια για να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες.

«Κάνουν λάθος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εάν οραματίζονται μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΑΔΑ και δήλωση Στρατούλη με την οποία ζητούσε απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ καταγγελλόταν η κυβέρνηση για «πρακτικές αστυνομικού κράτους».

«Απόπειρες –και μάλιστα βίαιες– που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα.

Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”. Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «όλοι γνωρίζουν ότι το «χάος» είναι παράγωγο της πολιτικής τους και όχι των ειρηνικών δημοκρατικών διαμαρτυριών των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εισαγγελέας στην ΓΑΔΑ για τον Φωτόπουλο – “Τέλος στα σόου των συνδικαλιστών”, διαμηνύει η κυβέρνηση

 

Συλλήψεις συνδικαλιστών της ΔΕΗ – Μήνυμα της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή! – Σκληρό… ροκ ενόψει ανακοίνωσης των μέτρων

Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ

Συνέλαβαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έκαναν κατάληψη σε κτίριο της ΔΕΗ – “Σκάνδαλο! Το χαράτσι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα οι φτωχοί”

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Φωτόπουλος: Καταλήψεις σε όλα τα υπουργεία, αεροδρόμια, λιμάνια και 48ωρες απεργίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε