Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελεύθερος με εγγύηση εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens

Ελεύθερος με εγγύηση εμπλεκόμενος στην υπόθεση Siemens

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης αφέθηκε, μετά την απολογία του, ένας από τα λεγόμενα “παρένθετα” πρόσωπα στην υπόθεση της Siemens

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους πενήντα χιλιάδων ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του στους Εφέτες Ειδικούς ανακριτές της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της Siemens, ο επιχειρηματίας Γιώργος Καλδής κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για την εμπλοκή του στην διαδρομή του παράνομου χρήματος.

Ο Καλδής φαίνεται ο δικαιούχος της εξωχώριας εταιρείας Placid Blue, η οποία μέσω λογαριασμού που διατηρούσε στο Μονακό εμφανίζει πληρωμές σε χρηματιστές και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τόσο η εν λόγω εταιρεία, όσο και άλλες, όπως η Fairways με διαχειριστή τον Αλ. Λέτσα, ουσιαστικά δημιουργήθηκαν με παραινέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου για να εξυπηρετήσουν στην καταβολή των λεγόμενων «ωφέλιμων πληρωμών» με τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη του χρήματος.

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος όσον αφορά την κίνηση λογαριασμών προσώπων που ελέγχονται ποινικά στην υπόθεση της Siemens, έκθεση που παραδόθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας φέρεται να έχει διακινήσει σε διάστημα μικρότερο των δέκα ετών ποσό που φθάνει τα 14,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος, συγγενής εξ αγχιστείας του επιχειρηματία Αλ.Λέτσα, φέρεται να υποστηρίζει ότι θέλησε να εξυπηρετήσει τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει ότι συμμετέχει σε παράνομες διαδικασίες καταβολής «μιζών».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε