Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έληξε η διαμαρτυρία των κατοίκων της Αργυρούπολης στο Υπ.Εσωτερικών

ΦΩΤΟ NEWSIT

Αποχώρησαν οι κάτοικοι του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Δήμου με τον Υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.

Νωρίτερα περισσότεροι από 300 κάτοικοι αφού κράτησαν τη Β.Σοφίας κλειστή για μιάμιση ώρα ζητώντας να δουν τον υπουργό κατευθύνθηκαν στο Υπ. Εσωτερικών στη Σταδίου στο ύψος της  Κλαυθμώνος όπου έγινε τελικά το ραντεβού.

Ο Χάρης Καστανίδης αναγνώρισε πως οι κάτοικοι σε κάποια αιτήματα τους έχουν δίκιο όμως πολύ διπλωματικά δεν δεσμεύτηκε να λύσει κανένα θέμα, υποσχέθηκε όμως να τα μελετήσει με προσοχή.

Αιτία αυτής της κινητοποίησης είναι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Προβλήματα που άλλα είναι συσσωρευμένα από χρόνια και άλλα τα δημιούργησε ο «Καλλικράτης» σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης διεκδικεί:

• Να αποδοθούν στο δήμο τα περίπου 3,5 εκ. που περικόπηκαν το 2010 σε σχέση με το 2009.
• Το 2011 οι επιχορηγήσεις να είναι στο ύψος που ήταν το 2009 συν το κόστος όλων των νέων αρμοδιοτήτων.
• Να μπορούν οι δήμοι να πάρουν χαμηλότοκο δάνειο, για να ξοφλήσουν τα χρέη τους.
• Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων και να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να προκηρύξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα αθλητικά προγράμματα, οι κοινωνικές και όλες οι άλλες δημοτικές υπηρεσίες.
• Να ακυρωθούν οι περικοπές των μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων στους δήμους και να επανέλθουν στα προ μνημονίου επίπεδα.
• Να μην ξεπουληθεί το Ελληνικό αλλά να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο υψηλού πρασίνου με ήπιες αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωφελείς χρήσεις.
• Να μην παραχωρηθεί ούτε τ.μ.δημόσιας περιουσίας στους κληρονόμους Νάστου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε