Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

«Ελλάδος Γεύση»: Από τις 18 έως τις 21 Μαϊου στο Περιστέρι

Φωτό από elladosgefsi.gr
Φωτό από elladosgefsi.gr

Άνοιξε τις πύλες της χθες (18.05.2017) η έκθεση «Ελλάδος Γεύση». Πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση της Ελλάδας όσον αφορά την προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Η έκθεση «Ελλάδος Γεύση» τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. Επίσης, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Περιστερίου.

Περιφέρειες, δήμοι και επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, μαζί με τη διοργανώτρια εταιρεία ALFA EXPO, έχουν ετοιμάσει για τους εκθέτες και τους επισκέπτες ένα αξέχαστο ταξίδι-εμπειρία στην Ελλάδα. Μία ολόκληρη παραδοσιακή ελληνική γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των προϊόντων. Η παραδοσιακή γειτονιά «Ελλάδος Γεύση» αποτελείται από το παντοπωλείο, το καφέ και την πλατεία του χωριού.

Η «Ελλάδος Γεύση» είναι μία έκθεση με πολιτιστική, γαστρονομική και τουριστική ταυτότητα, ενώ σε ό,τι αφορά τη διοργάνωσή της αποτελεί μία έκθεση που αλληλεπιδρά με τον συμμετέχοντα και τον επισκέπτη. Εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, κέντρα εστίασης, αναψυχής και εστατόρια, food and beverage managers, χονδρεμπόριο και λιανεμπόριο είναι ένα μικρό δείγμα επισκεπτών που θα συναντήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση». Οι επαγγελματικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες με ραντεβού.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα που προετοιμάζουν διάσημοι σεφ καθημερινά στο παραδοσιακό παντοπωλείο, να καθίσουν στα τραπεζάκια στην πλατεία του χωριού για να πιουν τον καφέ τους, να δοκιμάσουν αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, να έρθουν κοντά με τον ελληνικό πολιτισμό μέσω των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, να προετοιμάσουν το επόμενο ταξίδι τους στην Ελλάδα με τη βοήθεια των δήμων και περιφερειών που συμμετέχουν στην έκθεση, να παρακολουθήσουν ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ, να ανακαλύψουν τις γεύσεις της Ελλάδας μέσω των επιχειρήσεων παραδοσιακών προϊόντων, να επισκεφθούν τον χώρο με τη συλλογή εκθεμάτων από λαογραφικά μουσεία της Ελλάδας, καθώς, επίσης, και να κάνουν τη βόλτα τους στην παραδοσιακή γειτονιά, ώστε να έρθουν σε επαφή με όλη την Ελλάδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε