Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Έλληνας Λόρδος” έταζε λαγούς με πετραχήλια σε πλούσιες!

Ο Γιώργος Μπαβέλος.
Ισχυριζόταν πως ήταν πάμπλουτος βρετανός λόρδος με μια προσωπική περιουσία 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλούσε γλυκά και ευγενικά, έλεγε πως οδηγούσε λαμποργκίνι, πως έμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και πως είχε πάνω από 40 ακίνητα ανά τον κόσμο και γραφεία στις πιο όμορφες πρωτεύουσες του πλανήτη.

Δεν ήταν όμως ούτε λόρδος, ούτε βρετανός, ούτε ζάμπλουτος.
 
Έλληνας ήταν, άνεργος, που για αρκετά χρόνια ζούσε με το επίδομα ανεργίας και είχε βάλει στο στόχαστρο του δυο Ελληνίδες της Μελβούρνης. Την Ελένη Μπιάμη και τη μητέρα της Αντριάνα.
 
Πριν λίγες μέρες η αυστραλιανή δικαιοσύνη έκρινε ένοχο τον 52χρονο Γιώργο Μπαβέλο, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και σύντομα θα ανακοινωθεί η ποινή του. Ο Μπαβέλος κρίθηκε ένοχος και για τα 10 αδικήματα που τον βάρυναν, των οποίων το καθένα μπορεί να επιφέρει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.
 
Ο 52χρονος κατάφερε να πείσει τόσο την κ. Μπιάμη, η οποία είναι δασκάλα, όσο και την μητέρα της που ζούσαν στην επαρχιακή πόλη της Βικτώριας, Μπρόντφορντ ότι ήταν ένας πάμπλουτος λόρδος, με περιουσία που ξεπερνούσε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.
 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο Μπαβέλος γνώρισε την κ. Μπιάμη το 2004 σε μία καφετέρια και από την πρώτη στιγμή άρχισε την εξιστόρηση των “παραμυθιών” του. Της είπε ότι ήταν τραπεζίτης, είχε πάνω από 40 ακίνητα σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, το αγαπημένο του αυτοκίνητο ήταν η λαμποργκίνι του και… βέβαια ότι τα γραφεία της κολοσσιαίας του εταιρίας βρίσκονταν σε 40 διαφορετικές μεγαλουπόλεις του κόσμου.
 
Στην πραγματικότητα όμως, όπως αποδείχθηκε αργότερα, ο Μπαβέλος ήταν άνεργος και ζούσε με τους συνταξιούχους γονείς του στην περιοχή του εργατικού προαστίου Κάμπελφιλντ.
 
Η Μπιάμη εντυπωσιάστηκε από τον “εξ’ ουρανού λόρδο” που βρέθηκε στο δρόμο της και όπως ήταν αναμενόμενο μέσα σε λίγο καιρό ερωτεύτηκε τον “πρίγκιπα” Μπαβέλο.
 
Στη συνέχεια ο Μπαβέλος έβαλε σε εφαρμογή το πραγματικό του σχέδιο που στην ουσία ήταν να βάλει χέρι στην περιουσία της Μπιάμη και της μητέρας της. Τις έπεισε να πουλήσουν κάποια σπίτια που νοίκιαζαν και τα οποία απέφεραν συνολικά $1,1 εκατ. και να τα δώσουν στον “πρίγκιπα” ο οποίος τα επόμενα δύο χρόνια τα έκανε “φύλλο-φτερό”. Στο δικαστήριο η κ. Μπιάμη είπε ότι τον εμπιστεύτηκε και ότι στα άμεσα σχέδια του ζευγαριού ήταν ακόμα και ο γάμος.
 
Το $1,1 εκατ. ‘πήγε’ σε ταξίδια πολυτελείας με διαμονή σε ακριβά ξενοδοχεία Κατά την διάρκεια της δίκης ο Μπαβέλος συνέχισε να επιμένει ότι είναι πλούσιος και ότι έχει συνολικά $1 εκατ. σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς όμως να παρουσιάσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο γι’ αυτό. Όταν ο δημόσιος κατήγορος παρουσίασε στο δικαστήριο έγγραφα που επιβεβαίωναν ότι ο Μπαβέλος ελάμβανε επίδομα ανεργίας από το 1999 – 2004 , ο ίδιος είπε ότι εκείνη την εποχή θεωρούνταν άνεργος και ότι δεν δήλωσε το $1 εκατ. που βρισκόταν στον τραπεζικό του λογαριασμό γιατί έπασχε από κατάθλιψη και… ξεχάστηκε. Ο 52χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και η ποινή του θα ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε