Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνες μαθητές έφτιαξαν “βραχιολάκι” που σώζει ζωές

Έλληνες μαθητές έφτιαξαν “βραχιολάκι” που σώζει ζωές

Η άλλη Ελλάδα, της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι το αντίδοτο στην Ελλάδα της μιζέριας, της γραφειοκρατίας και της οικονομικής κρίσης. Δείτε το βραχιολάκι που δημιούργησαν έλληνες μαθητές για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Τη νεανική επιχειρηματικότητα στηρίζει και προωθεί το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων το οποίο διοργανώνει Πανελλήνιο διαγωνισμό προκειμένου να αναδειχθεί η καλύτερη μαθητική “Εικονική Επιχείρηση”.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αthnens Information Technology στην Παιανία διεξάγεται το πρώτο μέρος του διαγωνισμού που περιλαμβανει την Εμπορική Έκθεση. Εκεί, μαθητικές εικονικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα προβάλλουν τα προιόντα τους με περίπτερα που έχουν στήσει για το σκοπό αυτό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ “ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ” ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ
Με μότο “Δημιουργούμε Κουλτούρα, Σώζουμε ζωές”, μαθητές από το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού που συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την εικονική επιχείρηση SINE QUA NON ( http://sqnteam.gr/) δημιούργησαν ένα προϊόν που απεθύνεται στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως η καρδιοπάθεια, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αλλεργία και η άνοια.

Εφτιαξαν λοιπόν ένα περικάρπιο, το λεγόμενο “βραχιολάκι” το οποίο αναγράφει το όνομα του χρήστη, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, την ομάδα αίματός του και την πάθησή του. Ετσι σε περίπτωση που το άτομο αυτό πάθει κάποια κρίση οποιοσδήποτε ειναι δίπλα του μπορεί να δράσει άμεσα και να του σώσει τη ζωή.

Οι μαθητικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα περάσουν από συνεντεύξεις της κριτικής επιτροπής και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των κριτών ενώ τα βραβεία που θα ανακηρυχθούν στο τέλος του διαγωνισμού είναι τρία:
– Βραβείο για την καλύτερη εικονική επιχείρηση.
– Βραβείο για το καλύτερο περίπτερο.
– Βραβείο για το πιο καινοτόμο προιόν.

Η επιχείρηση που θα πάρει το πρώτο βραβείο στην Εμπορική Έκθεση που διεξάγεται σήμερα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαική Εμπορική Εκθεση που θα γίνει σε ένα μήνα περίπου στη Λετονία.

Στο τέλος Απριλίου όλες οι μαθητικές επιχειρήσεις θα καταθέσουν τα επιχειρηματικά τους πλάνα. Από αυτά, θα προκριθούν τα 10 καλύτερα, δηλαδή οι 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στον τελικό Πανελλήνιο διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2013 για την καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση.

Η επιχείρηση που θα ανακηρυχθεί νικήτρια θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαικό διαγωνισμό για την καλύτερη Ευρωπαική εικονική επιχείρηση τον Αύγουστο του 2013 στο Λονδίνο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Attica Bank: Η ανάπτυξη και η καινοτομία θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία

2ος Διαγωνισμός «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» της Εθνικής Τράπεζας

ΚΟΡΡΕΣ: η ελληνική εταιρία που στηρίζει την Ελλάδα και την πράσινη επιχειρηματικότητα!

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε το ΕΤΕΑΝ



 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε