Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ελληνικό πλοίο στα χέρια Σομαλών πειρατών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Ένα ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο κατελήφθη από Σομαλούς πειρατές και ένα άλλο, το οποίο κρατούσαν από τον περασμένο Ιούλιο, απελευθερώθηκε.

Οι Σομαλοί πειρατές κατέλαβαν το ελληνικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο, MV Eagle, σε απόσταση περίπου 500 μιλίων νοτιοδυτικά του Ομάν. «Το MV Eagle δέχθηκε επίθεση και κατελήφθη από πειρατές που επέβαιναν σε ένα ταχύπλοο και άνοιξαν πυρ με μικρά όπλα και μια αυτοπροωθούμενη βομβίδα πριν ανέβουν στο σκάφος», αναφέρει στον ιστότοπό της η δύναμη Navfor της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 52.163 τόνων εμπορικό σκάφος και το πλήρωμά του, που αποτελείται από 24 Φιλιππινέζους, κατευθυνόταν προς την Ινδία από την Ιορδανία όταν κατελήφθη νωρίς την Δεύτερα.

Εξάλλου η Navfor ανακοίνωσε πως πειρατές απελευθέρωσαν χθες Κυριακή το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών MV Motivator υπό σημαία των νησιών Μάρσαλ και ελληνικής πλοιοκτησίας και τους 18 Φιλιππινέζους που αποτελούσαν το πλήρωμά του. Η Navfor πρόσθεσε ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες του δεξαμενοπλοίου των 13.065 τόνων πιστεύουν ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είναι καλά.

Ένας πειρατής που είπε ότι ονομάζεται Φάραχ είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ότι καταβλήθηκαν λύτρα για το MV Motivator. Ωστόσο, αυτή η πληροφορία δεν ήταν δυνατό να ελεγχθεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε