Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

“Εμφύλιος” για τον Καλλικράτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αντιδράσεις στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκαλεί το σχέδιο «Καλλικράτης» για τη νέα διοικητική αρχιτεκτονική της χώρας.

Νομάρχες και δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τις συνενώσεις των δήμων, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν στο προσωπικό των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Θέλουμε δικό μας δήμο και πρωτεύουσα διαδηλώνουν οι κάτοικοι στην Αρναία της Χαλκιδικής, οι οποίοι φοβούνται για πιθανή “ερήμωση” της περιοχής στη μετά Καλλικράτη εποχή. Την ίδια στιγμή, στην Κεφαλλονιά Αργοστόλι και Ληξούρι ετοιμάζονται για “πόλεμο”.

Για το όνομα γίνεται ο καυγάς στην Αράχωβα, όπως δήλωσε στο Newsit, ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Ανδρέου, αφού σύμφωνα με τον Καλλικράτη θα μετονομαστεί σε δήμο Διστόμου.

Αντιδράσεις από τις συνενώσεις υπάρχουν και στους δήμους της Αττικής. Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής, Δ. Καλογερόπουλος, υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα που “χωρίζουν” τους δήμους.

Η νέα διοικητική δομή περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των 1.034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους. Στη θέση των Νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων δημιουργούνται αιρετές περιφέρειες σε αριθμό ανάλογο των 13 κρατικών σημερινών περιφερειών. Επιπλέον, η κυβέρνηση προχωρά στη θεμελίωση έως 7 Γενικών Διοικήσεων που αντικαθιστούν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Οι δήμοι που συνενώνονται και καταργούνται
Κόντρες και γκρίνια για τον Καλλικράτη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε