Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Εμφύλιος” στη Χαλκιδική: Αγριο ξυλο μεταξύ κατοίκων και μεταλλωρύχων!

15 κάτοικοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο Κέντρο Υγείας – Ενας είναι σοβαρά-  Τι καταγγέλει στο Νewsit o εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων.

Αγριες συμπλοκές μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και κατοίκων που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων έγιναν χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τη 13.30 στο φυλάκιο που έχουν στήσει οι κάτοικοι στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Οπως καταγγέλει στο Newsit o εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων, Τόλης Παπαγεωργίου “ξαφνικά και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζήτηση με τοπικους παράγοντες παρουσία της αστυνομίας εμφανιστηκαν μπροστά μας 1.000 άτομα που εργάζονται στην εταιρεία. Η αστυνομία μας είπε πως έχει δύναμη μόνο 5 αντρών και πως δεν μπορεί να μας προστατέψει και εγκατέλειψε τον χώρο. Ακολούθησαν συμπλοκές καθώς μας επιτέθηκαν οι εργάτες με πέτρες και ξύλα. Τραυματίστηκαν 10 με 15 άτομα ανάμεσά τους και γυναίκες και όλοι τους είναι στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας απο τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ακούστε τις δηλώσεις του στο NewsIt:

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλειων καθώς όπως λένε βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον της περιοχής.

 Παραίτηση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, ζητούν οι Οικολόγοι
 
Άμεση παραίτηση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν.

Η εκπρόσωπος του τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, σε γραπτή δήλωσή της κατηγορεί τον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι επέτρεψε να δεχθούν επίθεση ελάχιστοι πολίτες, που αντιδρούσαν στην εκτέλεση των προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης, στην περιοχή της Χαλκιδικής, όπου η εταιρία σχεδιάζει τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού.

”Οι ευθύνες του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής που επέτρεψε στον όχλο των τραμπούκων της μεταλλευτικής εταιρίας να επιτεθούν σε ελάχιστους πολίτες που αντιδρούσαν στην εκτέλεση προκαταρκτικών εργασιών μεταλλευτικής εξόρυξης στις Σκουριές είναι βαρύτατες και η παραίτησή του πρέπει να είναι άμεση. Καμία “ανάπτυξη” δεν μπορεί να θεμελιωθεί στη βία», δηλώνει η εκπρόσωπος του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες που τραυματίστηκαν, και θα είμαστε στο πλευρό τους υλικά και ηθικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε