Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Εμφύλιος” συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ

“Εμφύλιος” συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ

Την ώρα που ο έλληνας πολίτης βάλλεται σε ένα εργασιακό πεδίο που μοιάζεικ μεσαιωνικό, οι συνδικαλιστές βάζοντας μπροστά τα κομματικά τους συμφέροντα τσακώνονται μεταξύ τους.

Αναταράξεις στο εσωτερικό της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, προκαλεί η αντιπαράθεση των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστών, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχε και η ΓΣΕΕ.

Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστική παράταξη «Αυτόνομη Παρέμβαση», εξέδωσε μετά τη συνάντηση ανακοίνωση με την οποία αμφισβητεί την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι προφανές το μεγάλο κενό στην ηγεσία της εργατικής τάξης, το οποίο άμεσα πρέπει να αντιμετωπισθεί».

Από την άλλη πλευρά, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ κατηγορούν την Αυτόνομη Παρέμβαση για «κυβερνητικό συνδικαλισμό», «χονδροειδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και «πολιτικό βέρτιγκο», ενώ τονίζουν ότι «τις συνδικαλιστικές ηγεσίες τις εκλέγουν οι εργαζόμενοι και όχι τα κόμματα».

Ανταπαντώντας η Αυτόνομη Παρέμβαση αναφέρει, ότι «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ) ζει σε συνθήκες θερμοκηπίου» και «δείχνει να μην ακούει το βουητό διαμαρτυρίας που έρχεται από όλες τις γωνιές της χώρας».

Η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη, προσθέτει, ότι «πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των εργαζομένων και της κορυφαίας τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Πυροσβεστικό ρόλο επιχειρεί να αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, Νίκος Κιουτσούκης ο οποίος δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι «δεν είναι εποχή για προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις» και πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα που είναι πολλά, είναι εκείνα που ενώνουν τους εργαζόμενους».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε