Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Εμφύλιος» συνδικαλιστών στον ΟΣΕ για την απεργία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών αποφάσισε να αναστείλει την απεργία της Τετάρτης, αλλά οι μηχανοδηγοί θα απεργήσουν και τα τρένα θα μείνουν ακινητοποιημένα.

Πλήρης διάσταση απόψεων παρατηρείται στις τάξεις των συνδικαλιστών του ΟΣΕ με αφορμή την 48ωρη απεργία για τις 26 και 27 του μήνα, που αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μετατάξεις στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την εξυγίανση και ανάπτυξη του Οργανισμού.

Αφού έγινε δεκτό το αίτημά της για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, αποφάσισε να αναστείλει μόνο την προγραμματισμένη για την Τετάρτη απεργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣ, από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί η παραπέρα στάση των Σιδηροδρομικών.

Όμως, οι μηχανοδηγοί διαφωνούν και επιμένουν να προχωρήσουν στην απεργία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι τελικά τα τρένα του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 48 ώρες.

Κανονικά θα γίνουν σήμερα Τετάρτη τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Αδιέξοδο στις συζητήσεις για το Μετρό – Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκεται ο διάλογος ανάμεσα στο υπουργείο και τους εργαζομένους στο Μετρό. Η συνάντηση των δυο πλευρών, την Τρίτη, κατέληξε άκαρπη και οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που στην επόμενη συνάντηση το υπουργείο πάρει αρνητική θέση στις θέσεις τους, τότε, κατά την άποψή τους ο διάλογος θα ήταν προσχηματικός και οι ίδιοι θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, που προβλέπει νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε