weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Έμποροι εναντίον φαρμακοποιών! – Εμπορεύεστε αγαθά ζωής!

Έμποροι εναντίον φαρμακοποιών! – Εμπορεύεστε αγαθά ζωής! | Newsit.gr

Με αυτή την φράση η ΕΣΕΕ ζητάει από τους φαρμακοποιούς να συναισθανθούν το δράμα που περνούν οι ασφαλισμένοι με τα φάρμακά τους.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:

«Yπό τις παρούσες συνθήκες, τα προβλήματα στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ θα πολλαπλασιάζονται συνεχώς. Σε καμία, όμως, περίπτωση, δεν δικαιολογείται η συνεχής ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των προστατευμένων μελών των οικογενειών τους».  Η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι η άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ εκ μέρους των φαρμακοποιών, λόγω οφειλών και χρεών «δεν τους δικαιώνει στα μάτια του κόσμου που χρειάζεται εδώ και τώρα τα φάρμακα που πλήρωνε επί δεκαετίες από τον μισθό του».

Εξηγώντας της θέση της, η ΕΣΕΕ αναφέρει ότι: «σε μια καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία μπορεί οι φαρμακοποιοί να έχουν δίκιο, αλλά καλώς ή κακώς, εμπορεύονται αγαθά ζωής και οφείλουν να το σεβαστούν. Ας ψάξουν λοιπόν οι διοικήσεις των Φαρμακευτικών Συλλόγων και των προμηθευτών νοσοκομείων να βρουν μια σοβαρή λύση, που θα τους εξασφαλίζει από την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις οικονομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του, αλλά χωρίς έμμεσους εκβιασμούς και χωρίς να χρησιμοποιούν τον Έλληνα ασθενή».

Επίσης αναφέρει ότι θεωρεί απαράδεκτη την οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των συντάξεων για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και αυτοκινητιστές που ασφαλίζονται στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

«Μπορεί το έλλειμμα του ΟΑΕΕ να υπολογίζεται για το 2012 ότι θα φθάσει τα 822 εκατ. ευρώ, αλλά οι μειώσεις συντάξεων δεν μπορεί να είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα» σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει: «το ταμείο των εμπόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών καταρρέει, καθώς τα έσοδά του μειώνονται δραματικά. Βάσει του προϋπολογισμού τού ταμείου, που συζητήθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, το ταμείο βρίσκεται στο κόκκινο. Ο προϋπολογισμός δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά από τις εκλογές, από τη νέα κυβέρνηση.

Η μείωση των εσόδων από εισφορές υπολογίζεται ότι έχει υπερβεί ήδη το 30%. Βάσει δε του προϋπολογισμού που θα εγκριθεί με τη νέα διοίκηση και τη νέα κυβέρνηση, τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές το 2012 δεν θα ξεπεράσουν τα 1,487 δισ. ευρώ, όταν το 2011, η εκτίμηση του προϋπολογισμού ήταν 2,137 δισ. ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα του ταμείου υπολογίζονται σε 4,311 δισ. ευρώ. Τα έξοδα, 5,133 δισ. ευρώ. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και τα οφειλόμενα 4,2 δισ. από εισφορές στον Οργανισμό δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος».

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ στην επόμενη κυβέρνηση για το ασφαλιστικό είναι οι εξής:

1. Πάγωμα των συντάξεων για μια τριετία, χωρίς άλλες οριζόντιες περικοπές.

2. Συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση με αποκατάσταση παλαιών και πρόσφατων αδικιών.

3. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλο το σύστημα υγείας.

4. Διακυβέρνηση με πλήρη μηχανογράφηση του συστήματος υγείας.

5. Προτεραιότητα στη χρήση ελληνικής παραγωγής φαρμάκων.

6. Αποκλειστικοί έλεγχοι για εισφοροδιαφυγή από αδήλωτη εργασία.

7. Βελτίωση των ρυθμίσεων και επιείκεια στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαρμακοποιοί: Δε σταματάμε αν δεν πληρωθούμε!

Λοβέρδος: «Άνανδρε που παριστάνεις τον γιατρό!»

#TAGS MM