Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένα ακόμη βήμα προς το χάος

Ένα ακόμη βήμα προς το χάος

Στη Ραφήνα πριν από λίγα 24ωρα έγινε ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς το νεοελληνικό χάος, που συνθέτουν, μεταξύ άλλων , το περιβάλλον χρεοκοπίας, η αποπνικτική ύφεση τα ρεσιτάλ δημοκοπίας ένθεν κακείθεν και ο πολιτικός χουλιγκανισμός της φασίζουσας ακροδεξιάς, που δυστυχέστατα διευρύνει τα ερείσματα της στην κοινωνία.

Ένα τοξικό ρεύμα διατρέχει την κοινωνική ατμόσφαιρα , μέρες που τα παιδιά κατευθύνονται στα σχολεία , η τρόικα σφίγγει τη τανάλια των απαιτήσεων και το υπουργείο ης νομιμότητας αναμετράται με τα αυτόκλητα κοινοβουλευτικά (!) τάγματα εφόδου ,που αλίμονο : αύριο μπορεί να εισβάλλουν σε νοσοκομεία και να βγάζουν ορούς από μετανάστες χωρίς άδεια ή να αποβάλλουν μαθητές από σχολικές τάξεις .

Η νέα κυβέρνηση επέλεξε και οι εταίροι που την συγκροτούν ,προφανώς , ανέχθηκαν την μονομερή ανάληψη των ευθυνών του τομέα της δημόσιας τάξης από ένα ιδεολογικά συμπαγές σχήμα (Δένδιας , Ανδρεουλάκος ), προκειμένου να υλοποιήσουν την πολιτική απόλυτης νομιμότητας και τάξης που επαγγέλθηκε ο κ. Σαμαράς .Στη ουσία να αναμετρηθούν στο προσχηματικό ή πραγματικό έλλειμμα νομιμότητας που εκμεταλλευόταν η προπαγάνδα της «Χ.Α.»

Στην μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο ο Μ . Χρυσοχοίδης επιχείρησε σπασμωδικά να ανακτήσει εδάφη από τη επιρροή της Χρυσής Αυγής , αλλά όπως ήταν φυσικό απέτυχε , όπως αποτυγχάνει και ο Ν. Δένδιας . Η κλιμάκωση των θερινών επιχειρήσεων νομιμότητας με την πολυδιαφημισμένο «Ξένιο Δία », όχι μόνο δεν έκαμψε αλλά απεναντίας ευνόησε τα σχέδια κλιμάκωσης που αναγγέλθηκαν πομπωδώς στο κοινοβούλιο και αντιμετωπίστηκαν με το χλιαρό , «τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά.»

Η απόσυρση των αστυνομικών σωματοφυλάκων που πλαισιώνουν τους βουλευτές της «Χ.Α.» είναι αυτονόητη και επικοινωνιακά βολική, αλλά δεν θεραπεύει την ρίζα ενός σοβαρού προβλήματος , που δεν είναι άλλο από την πολιτική έκφραση που βρίσκει, μερίδα του αστυνομικού προσωπικού και κυρίως του προλεταριάτου του , στο συγκεκριμένο κόμμα . Πραγματικότητα , που προέκυψε με σαφήνεια από την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε περιοχές όπου ψήφισαν μαζικά αστυνομικοί.

Τα κόμματα της Αριστεράς και ειδικά ο διευρυμένος Συνασπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακαλύπτουν κάπως καθυστερημένα την Αστυνομία και θα χρειαστεί καιρός να καλύψουν ένα έδαφος που παραχωρούσαν γενναιόδωρα για να διπλασιάσουν το 2,5% . Τον καιρό πού δεν υπολόγιζαν ότι θα γυροφέρνουν το 30% και πως για να το κρατήσουν θα χρειαστούν να κάτσουν κάτω από πολλά αστυνομικά πανό.

Όπως ,ανάλογες ιδεολογικές θυσίες έκανε το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία ’80 για να στεγνώσει τα σταγονίδια και να αποκτήσει την απαραίτητη αναλογία επιρροής για ένα κόμμα διακυβέρνησης . Η πρόσφατη αστυνομική διαδήλωση με διακεκριμένους πολιτικούς παραστάτες , εκπροσώπους από το ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα Καμμένου τη Χ.Α., είναι αρκούντως αναλυτική.

Το κυβερνητικό δίπολο της μεταπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) έδωσε δεδομένων των συνθηκών γη και ύδωρ στα Σώματα , όταν δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς . Τώρα αναγκάζεται να το αφαιρεί , όπως και από τους περισσότερους κοινωνικούς χώρους , και χάνει τα ερείσματα που διεκδικούν άλλοι. Σε ένα μηχανισμό που διατρέχει η τρίτη γενιά ενστόλων σε λιγότερο από 35 χρόνια και που εισπράττει , μαζί και η κοινωνία , τις συνέπειες τους χάσματος στα επίπεδα εκπαίδευσης, νοοτροπίας και διοίκησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε