Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ένα επάγγελμα χωρίς κρίση και με εισόδημα άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως

Ένα επάγγελμα χωρίς κρίση και με εισόδημα άνω των 1000 ευρώ μηνιαίως

Στην γενιά των 500, οι νέοι που εργάζονται στις καφετέριες και στα μπαρ απαντούν ότι η κρίση δεν τους αγγίζει. Όπως υποστηρίζουν το συγκεκριμένο επάγγελμα πληρώνει και μάλιστα καλα.

Το μεροκάματο ξεκινάει απο τα 35 ευρω, καθαρα και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 60 ευρω, ανάλογα με την κίνηση που έχει το καθε μαγαζί.

 Σε αυτά δεν προσθέτουμε τα tips ή ακόμα και τα bonus που δίδεται και που μπορεί να φτάσει τα 20 εώς 40 ευρω την ημέρα.
Οπότε ένας εργαζομενος σε καφετέρια που έχει κατα μέσο όρο μεροκάματο 40 ευρω την ημέρα και 15 ευρω tips, δηλαδή συνολικά 55 ευρω καθαρα την ημέρα, με 25 ημέρες εργασία τον μήνα κερδίζει 1375 ευρω, πόσο άπιαστο για κάποιον που εργάζεται σε μια εταιρεία η ακόμη και στον δημόσιο τομέα που ως γνωστό έχει γίνει μείωση των μισθών.

Η Λαρίσα 21 ετών που εργάζεται σε καφετέρια στο Mικρολίμανο δηλώνει ότι τα χρήματα για έναν νέο άνθρωπο και όχι μόνο είναι αρκετά καλα για την εποχή και σίγουρα είναι η καλύτερα αμοιβομενη στην παρέα της. Μάλιστα όπως δηλώνει στο Νewsit το τελευταίο διάστημα συνεχώς έρχονται στο μαγαζί άντρες και γυναίκες που ζητούν εργασία και πλέον δεν είναι νέοι άνθρωποι αλλα και μεγαλύτεροι, οικογενειάρχες που λόγω της οικονομικής κρίσης θέλουν να αυξήσουν το εισόδημα τους αναζητώντας μια δεύτερη εργασία.

Η Γεωργία είναι 23 ετών σερβιτορα σε μαγαζί στον Πειραιά, ξεκινησε να εργάζεται απο τα 19, αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Πρόκειται για μια εργασία που χρειάζεται κουράγιο αλλα τα χρήματα είναι αρκετά ικανοποιητικά για την εποχή. Συνήθως το μήνα βγάζει κοντά στα 1000 ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε