Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένα κορίτσι κινδυνεύει να μείνει παράλυτο από την πτώση πεύκου σε πανηγύρι

FOTO EUROKINISSI

Τρεις σοβαρά τραυματίες- ένας άνδρας και για δύο ανήλικα κορίτσια. Ασυνείδητος έκανε πλιάτσικο σε τσάντες και πορτοφόλια τραυματιών την ώρα του πανικού. Έπεσε από το βάρος. Ήταν 30 μέτρα και 40 εκατοστά.

 Στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύονται τα δύο κορίτσια τα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά τα ξημερώματα από πεύκο που έπεσε επάνω τους, καθώς διασκέδαζαν σε λαϊκό πανηγύρι στο Κιάτο.

Τα κορίτσια 14 και 17 ετών μεταφέρθηκαν από το Κιάτο στο νοσοκομείο της Νίκαιας, με σοβαρά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του θώρακα. Η περίπτωση της πρώτης κοπέλας, κρίθηκε εξαιρετικά κρίσιμη, λόγω της συμπίεσης που υφίστατο στην τραυματισθείσα περιοχή και χειρουργήθηκε άμεσα από τον νευροχειρουργό Α. Φρατζόγλου.

Η υγεία της 17χρονης, παρά τα κατάγματα, αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή. Επίσης σοβαρή ήταν αρχικά και η κατάσταση της υγείας του 48χρονου δασοπυροσβέστη Ηλία Γκολφινόπουλου, που διακομίστηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο τραυματισμός του, σημειώθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε με συναδέλφους του να απομακρύνουν το πεύκο, ύψους 30 – 40 μέτρων, το οποίο έσπασε ξαφνικά και καταπλάκωσε 20 άτομα που διασκέδαζαν, σε πανηγύρι στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Παναγίας στο Κιάτο.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 02.00 τα ξημερώματα στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Παναγιάς στο Κιάτο Κορινθίας, στο πανυγήρι για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.  Σοκαρισμένος ο τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης, που τραγούδησε στο πανηγύρι.

“Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις ταινίες” δήλωσε αποκλειστικά στο Newsit ο δημοφιλής τραγουδιστής που είχε Άγιο αφού ήταν στην πίστα λίγο πριν πέσει το πεύκο στα τραπέζια.

“Μόλις κατέβηκα από την πίστα , είδα ξαφνικά το τεράστιο δένδρο να αρχίζει να γέρνει. Ήταν 4.000 κόσμος εκεί. Καταλαβαίνετε τι συνέβη και τι κακό μπορούσε να συμβεί. Ήταν θέμα τύχης το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους υπεύθυνους της εκκλησίας μαζί με μια εταιρεία catering.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε