Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας είναι ξενοίκιαστο.

Η οικονομική κρίση οδηγεί το εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας σε εγκατάλειψη.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, αλλά και του εμπορικού συλλόγου Αθηνών, στο κέντρο το ποσοστό των καταστημάτων που κλείνουν αγγίζει το 17%. Οι επιχειρηματίες, αλλά και οι καταστηματάρχες, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αναγκάζονται να ξενοικιάσουν ή να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα το κέντρο να ερημώνει σιγά σιγά. Ο φακός του Newsit κατέγραψε από κοντά την κατάσταση.

Στους Αμπελόκηπους συναντά κανείς ξενοίκιαστα καταστήματα.
 

Η υψηλότερη αναλογία καταγράφεται στην Σταδίου με 25% ,στην Πανεπιστημίου με 15% , στην Αλεξάνδρας με 10% και στην περιοχή της Ομόνοιας με 15%.

Στην λεωφ.Αλεξάνδρας η εικόνα μιλάει από μόνη της.

 

Όπως σημειώνουν οι εκπρόσωποι του εμπορίου, ένα στα πέντε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, είναι ξενοίκιαστο,αφού ο επιχειρηματίας δεν άντεχε και έπαυσε τη δραστηριότητά του ή αναζήτησε αλλού επαγγελματική στέγη.

Ακόμα και στην οδό Σταδίου,οι καταστηματάρχες εκγαταλείπουν τις επιχειρήσεις τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα του εμπορικού κόσμου είναι και η μείωση της καταναλωτικής ζήτησης. Ο Έλληνας καταναλωτής βλέπει κάθε μήνα το πορτοφόλι του με λιγότερα χρήματα, γεγονός που τον αποτρέπει από το να αγοράσει από μαγαζιά.

Η ίδια εικόνα και στην Λεωφ.Κηφισίας.

 

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της ΕΣΕΕ, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να κλείσουν ακόμα 30.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενώ το 2011 υπολογίζεται ότι θα χαθούν από 60.000 έως και 150.000 θέσεις εργασίας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε