Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένας στους 2 Έλληνες υπέρ των προπηλακισμών πολιτικών!

Ένας στους 2 Έλληνες υπέρ των προπηλακισμών πολιτικών!

Ένας στους δύο πολίτες τάσσονται υπέρ των προπηλακισμών βουλευτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kαππα Research για το Βήμα της Κυριακή, ενώ οι περισσότεροι δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα επεισόδια – πράγμα που ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ένα ποσοστό 49,6% αναφέρει ότι εγκρίνει τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών, ενώ ποσοστό 40,5% τα αποδοκιμάζει. Στο ερώτημα αν ευθυνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια το 58,7% απαντούν αρνητικά. Παράλληλα, το 61,4% κρίνει ότι τα επεισόδια είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα.

Άισθηση προκαλεί ότι οκτώ στους 10 τάσσονται υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τελευταίο περιστατικό το Σάββατο, ήταν αυτό με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, την οποία αγανακτισμένοι πολίτες αποδοκίμασαν στην Κέρκυρα. Τα συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της ίδιας, ως αντίδραση για τη στήριξη που παρείχε στη Βουλή στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ανάγκασαν τη βουλευτή να αποχωρήσει από την πίσω είσοδο των Ανακτόρων όπου γινόταν η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε.

Διαβάστε την είδηση

Παράλληλα,στους δρόμους της Πάτρας κυκλοφόρησαν αφίσες με ονόματα και φωτογραφίες βουλευτών και τη λέξη “καταζητείται” και “δοσίλογος”. Οι βουλευτές Αχαίας -πλην του βουλευτή του ΚΚΕ και της Δημοκρατικής Αριστεράς- έγιναν με αυτόν τον τρόπο στόχος της οργής των Αγανακτισμένων πολιτών.

Διαβάστε την είδηση

Στο μεταξύ νέα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η κυβέρνηση. Σε συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου καλεί τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος να πάρει θέση για τους προπηλακισμούς. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι “πρωταγωνιστές επεισοδίων εναντίον βουλευτών αποδεδειγμένα είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο”.

Διαβάστε την είδηση

Για “παγκαλοποίηση” του ΠΑΣΟΚ κάνει στο μεταξύ λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο. Αναφέρει ότι “το ΠΑΣΟΚ χάνει τη σοβαρότητά του με πολύ γρήγορους ρυθμούς” και υποστηρίζει ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τους αγανακτισμένους πολίτες, αλλά από “αυτούς που συμπυκνώνουν το Μεσοπρόθεσμο σε ένα άρθρο, που εκβιάζουν τους βουλευτές τους, που παρακάμπτουν τη Βουλή με υπουργικές αποφάσεις, που εξαπολύουν οργανωμένες επιχειρήσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας”.

Διαβάστε την είδηση

Διαβάστε επίσης:

Ούτε 35% δεν πιάνουν μαζί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε