Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ένας στους δέκα φοιτητές παίρνει πτυχίο κάθε χρόνο!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από το ελληνικό πανεπιστήμιο όπου οι περισσότεροι ολοκληρώνουν τις σπουδές τους πέντε ή έξι χρόνια από την εισαγωγή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής το υπουργείο έχει ζητήσει στοιχεία από τα πανεπιστήμια και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί 19 από τα 24. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το 2009 πτυχίο πήραν συνολικά 21.105 φοιτητές.

Από αυτούς οι 14.509 ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους έπειτα από πέντε ή έξι χρόνια από την εισαγωγή τους στο ίδρυμα. Άλλοι 7.226 χρειάστηκαν από εφτά χρόνια και πάνω για να πάρουν πτυχίο. Μόνο 6.596 αποφοίτησαν κανονικά μέσα στην τετραετία.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτό που όλοι παραδέχονται, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ότι το ζήτημα στην ανώτατη εκπαίδευση είναι να… μπεις. Μετά άλλοι επαναπαύονται, άλλοι αργούν για να βγάλουν καλή βαθμολογία και άλλοι μπαίνουν στην αγορά εργασίας ενώ παράλληλα σπουδάζουν.

Μεταξύ των ιδρυμάτων τις καλύτερες επιδόσεις έχει το Αριστοτέλειο όπου το 12,6% των φοιτητών αποφοίτησε στην ώρα του. Ακολουθεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 12,2%, το Πανεπιστήμιο Αθηνών 11,07% και το ΕΜΠ 10%.

Αν πάμε στα ΤΕΙ, στην ώρα του δεν αποφοίτησε το 2009, ούτε το 10%. Τα καλύτερα ποσοστά εμφανίζονται εδώ στην ΑΣΠΑΙΤΕ με 15,2% και στο ΤΕΙ Αθήνας με 10,45%. Στο ΤΕΙ Κρήτης αποφοιτεί στην ώρα του μόνο το 3,7% (!).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε