Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 100 περιοχές της Ελλάδας

Ενδείξεις για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 100 περιοχές της Ελλάδας

– Σε ένα χρόνο θα γνωρίζουμε πόσο μεγάλο είναι το κοίτασμα στη Νότια Κρήτη
– Υφυπουργός Ενέργειας: Μην περιμένετε τα επόμενα δύο χρόνια μεγάλα έσοδα από τα κοιτάσματα
– Ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για επτά περιοχές της Ελλάδας
– 200 εκατομμύρια βαρέλια μόνο στον Πατραϊκό κόλπο

Σε έναν χρόνο από σήμερα το Δημόσιο θα γνωρίζει με ακρίβεια αν, πού και πόσους υδρογονάθρακες έχει το κοίτασμα της Νότιας Κρήτης, είπε ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης κατά την κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών Εξωτερικών-Αμυνας και Παραγωγής-Εμπορίου.

Επεσήμανε ότι η εκμετάλλευση κοιτασμάτων γίνεται σε βάθος 20ετίας και πριν την εξόρυξη μεσολαβούν πολλά χρόνια προετοιμασίας, επικαλούμενος και το παράδειγμα της Κύπρου «η οποία προσέλαβε τον πρώτο τεχνικό σύμβουλο το 2005 και το γεωτρύπανο έπιασε δουλειά το 2011».

«Κανείς δεν πρέπει να εξαπατά τον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας ότι αύριο, του χρόνου ή τον μεθεπόμενο χρόνο, μπορεί το ελληνικό δημόσιο να προσδοκά πολλά δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση υδρογοναθράκων», ειπε ο υφυπουργός Ενέργειας.

Σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο να πληγεί ο θαλάσσιος τουρισμός από την εκμετάλλευσή τους, ανεφερε ότι ο κίνδυνος να σημειωθεί ατύχημα ρύπανσης ή αστοχία είναι μηδενικός, προσθετοντας ότι οι προδιαγραφές θα είναι πιο αυστηρές ακόμα και από αυτές της Νορβηγίας, λόγω της σεισμικότητας στη περιοχή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Έσοδα ύψους 10 – 15 δισ. δολαρίων για το Ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα 10 – 15 χρόνια μπορούν να προκύψουν από την εκμετάλλευση των εγχώριων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες επενδύσεων και τα κέρδη των εταιριών, ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσα χρήματα θα μπορούσε να κερδίσει το κράτος από τα ελληνικά κοιτάσματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε