Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ενεση” 2,4 εκατ. ευρώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Την έκτακτη ενίσχυση του Φεστιβάλ ανακοίνωσε ο υπουργός πολιτισμού. Την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο στη Βουλή.

Την έκτακτη ενίσχυση με δύο εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο πολιτισμού και 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πρόσθετα χρέη που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοργανώσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος .

Ο κ. Γερουλάνος που παρέστη στην τελετή λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , τόνισε ότι “η φετινή διοργάνωση είχε πλούτο ταινιών και μεγάλο αριθμό επισκεπτών – μεγαλύτερο κι από πέρσι παρά τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά ίσως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να παράγουμε ευπρεπή καλλιτεχνικά αποτελέσματα χωρίς να πέφτει η ποιότητα – κι αυτό αφορά όχι μόνο το φεστιβάλ αλλά το σύνολο των καλλιτεχνικών φορέων”.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα φημολογούμενα υπέρογκα έξοδα των προηγούμενων διοργανώσεων που αφορούσαν κυρίως στη φιλοξενία και τα έξοδα μετακίνησης μεγάλου αριθμού καλεσμένων αλλά και σε άλλες δαπάνες -που όπως χαρακτηριστικά είπε “έπρεπε ή και δεν έπρεπε να γίνουν” . “Δεν είναι δυνατό τα χρήματα να δίνονται σε σουίτες για τη φιλοξενία ορισμένων και να μην έχουμε στη συνέχεια να τα χορηγήσουμε για την προώθηση ελληνικών παραγωγών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό” τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός . Όσον αφορά τέλος στην παγίως φημολογούμενη απομάκρυνση του Φεστιβάλ από τη Θεσσαλονίκη ο κ.Γερουλάνος , δήλωσε “η Θεσσαλονίκη είναι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου”.

Στο μεταξύ, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γερουλάνος,  μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο.Οπως είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός στο νομοσχέδιο έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες αλλαγές (που αφορούν στην διοικητική διάρθρωση των κινηματογραφικών φορέων και στα κριτήρια χρηματοδότησης των ταινιών) και “ελπίζουμε να μην ψηφιστεί μόνο από το κυβερνών κόμμα αλλά και από το σύνολο των κομμάτων της Βουλής”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε