Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

ΕΝΦΙΑ: Πότε και πως θα πληρώσουμε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ήταν ο ίδιος ο Α. Τσίπρας που είχε προαναγγείλει την παραμονή του ΕΝΦΙΑ για φέτος τουλάχιστον συνδέοντάς τον με την πορεία των εσόδων. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα αλλάξει μόνο εάν το επιτρέψουν τα έσοδα και έτσι πλέον θεωρείται ότι ο ΕΝΦΙΑ μένει ως έχει και οι φορολογούμενοι στο μόνο το οποίο έχουν να ελπίζουν είναι στη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μείωση θα είναι σημαντική. Μάλιστα αναμένεται οι νέες αντικειμενικές αξίες (τουλάχιστον με τον σημερινό σχεδιασμό της κυβέρνησης) να έχουν καθοριστεί μέσα στον Ιούνιο.

Με βάση τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η μείωση θα ξεκινάει από 10% κατά μέσω όρο και θα είναι αρκετά υψηλότερη σε ορισμένες περιοχές όπου οι αντικειμενική με την εμπορική αξία έχουν μεγάλη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση με την αναμονή των νέων αντικειμενικών αξιών θα υπάρξει καθυστέρηση και έτσι όλα δείχνουν ότι η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί από τους πολίτες τον Σεπτέμβριο και με βάση ότι τα έσοδα καταγράφονται στον προϋπολογισμό ως τον Φεβρουάριο αυτό σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα για πολλές δόσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε