Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ενιαίο ταμείο Υγείας για όλους – Νωρίτερα η εξίσωση των ορίων ηλικίας;

Ενιαίο ταμείο Υγείας για όλους – Νωρίτερα η εξίσωση των ορίων ηλικίας;

Πανικό έχουν προκαλέσει σε εργαζόμενους και κυρίως γυναίκες τα όσα ακούγονται για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ακόμα και πριν το 2013!

Κυβερνητικοί παράγοντες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης νωρίτερα και όχι από το 2013.

Πληροφορίες αναφέρουν οτι οι πιέσεις και σ’ αυτή την κατεύθυνση προς την χώρα μας είναι μεγάλες και τα σκληρά μέτρα που ζητούνται είναι αναπόφευκτα.

Ηδη παρατηρείται μεγάλο κύμα φυγής και υπολογίζεται οτι τουλάχιστον 250.000 υπάλληλοι είναι με το ένα πόδι στην έξοδο!

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση το οποίο περιέχει 12 προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία ενιαίου Ταμείου Υγείας, την καθιέρωση της βασικής και της ανταποδοτικής σύνταξης και την ενοποίηση των Ταμείων κύριας σύνταξης, με ταυτόχρονη καθιέρωση ενιαίων παροχών για όλους.

Στο κόκκινο το Ταμείο Πρόνοιας

Ηδη 110.000 εργαζόμενες στο Δημόσιο έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και μπορούν να αποχωρήσουν ανά πάσα στιγμή, γεγονός που θα οξύνει περαιτέρω το οικονομικό πρόβλημα του Ταμείου Πρόνοιας. Ηδη το Ταμείο καταγράφει ελλείμματα της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν περίπου 18.000 αιτήσεις υπαλλήλων για εφάπαξ βοήθημα.

Ποιές θα είναι οι σημαντικότερες αλλαγές:

Ουσιαστική ενοποίηση των  ασφαλιστικών ταμείων με τη  δημιουργία τριών φορέων  ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ.

Δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Υγείας (ΕΤΑΥ).

Ενιαία ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλα τα Ταμεία. 

Λίστα φαρμάκων για όλα τα Ταμεία.

Στη διαδοχική ασφάλιση ο υπολογισμός της σύνταξης να γίνεται από τον φορέα όπου ο ασφαλιζόμενος έχει τα περισσότερα χρόνια ασφάλισης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε