Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένστολες αγριότητες στο απόηχο της εκκωφαντικής θυσίας

Ένστολες αγριότητες στο απόηχο της εκκωφαντικής θυσίας

Είπε ο αυτόπτης , « ακούστηκε ο πυροβολισμός , έπεσε ο άνθρωπος , πέταξαν πέρα τα περιστέρια ..».

Κι ύστερα στο φως εκείνες οι τρεις πυκνές παράγραφοι ,που δεν επιτρέπουν  λεκτικές σπατάλες ,γύρω από ένα κορυφαίο συμβάν αυτοδιάθεσης  και κατάθεσης ψυχής  στο βωμό των όποιων   «πιστεύω …».

Πέταξαν πέρα τρομαγμένα τα περιστέρια κι ύστερα ξαναγύρισαν στη μεγάλη πλατεία συνηθισμένα σε κρότους και λάμψεις . Κρότους καταστολής  που ενίοτε κουφαίνουν επαγγελματίες της ενημέρωσης όπως το καλοκαίρι και άλλοτε ,όπως χθες  ,   δολοφονικές ροπαλιές  τους στέλνουν στα χειρουργεία .

Διατάσσονται πάντα εκείνες οι ένορκες εξετάσεις για τις επικοινωνιακές ανάγκες, που σπανίως τελεσφορούν και ακόμη σπανιότερα αποδίδουν ευθύνες . Παρότι συστήνονται γραφεία κατά της ένστολης αυθαιρεσίας που προβάλλονται ως πολιτικό  άλλοθι ,συνεχίζονται τα απαράδεκτα κρούσματα βιαιοπραγιών σε βάρος πολιτών και ρεπόρτερ που καλύπτουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας .

Αυτές οι επικίνδυνες συμπεριφορές των  επαγγελματιών(;) της τάξης στο κλονισμένο και εύφλεκτο κοινωνικό περιβάλλον ισοδυναμούν με θρυαλλίδες  . Οφείλουν οι πολιτικά υπεύθυνοι να καταλάβουν ότι είναι πλέον επικίνδυνες αυτές οι αναίτιες   εν ψυχρώ δράσεις   από το επαναστατικό μήνυμα ενός αγανακτισμένου απόμαχου.

 Και μάλιστα σε μια εκδήλωση μνήμης για το πολιτικό διάβημα της αυτοχειρίας του, που  έκανε το γύρο του κόσμου και μελλοντικά θα μνημονεύεται ως μια θυσία εκκωφαντική   στον καιρό της τρόικας . Σε μια εποχή ,που δεδομένων των συνθηκών η ακινησία είναι  ιλιγγιώδης και οι φοβέρες  των δανειστών περί ολοσχερούς χρεοκοπίας μας  ηχηρές και αδιάκοπες .Σε βαθμό που ανάγουν το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών σε ζήτημα .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε